Vegemättöä

Tänään olin vähän erilaisella brunssilla. Kävin ystäväni kanssa maistelemassa Stadin keskustassa Oumph!-kasvisruoka-annoksia O’Learys Bakers. Osa snäppi seuraajistani (linda.paldanius) saikin jo nähdä, että ruokaa oli ihan sikana vai pitäisikö sanoa vegenä 😀

Snapchat-8760221537818540601

Mutta mikä ihme tämä Oumph! oikein on? Oumph! on ruotsalaisten kehittämä soijaproteiinituote ja sitä voi verrata kotimaiseen nyhtökauraan. Maustamattomaan Oumph! versioon on käytetty vain soijaproteiinitiivistettä, vettä ja suolaa. Oumph! on koostumukseltaan lihamainen ja kypsä tuote hyvin samantyyppinen kuin nyhtökaurakin. Oumph! ei sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita!

Oumph! makrot 100g:

Proteiinia 17 g

Hiilihydraatteja 0 g

Rasvaa 0,5 g

Oma suosikkini noista tänään maistelemistani vegemäröistä oli ehdottomasti hampurilaisannos, jossa Oumph! oli maustettu bbq -kastikkeella. Super herkullista! Oikea makuelämys vegeistille. OUMPH! Fajitas ja OUMPH! Quesadilla jäivät myös positiivisesti mieleen.

DSC_0978

Mutta miksi ihmeessä lihalle kylkeen tehdään tällaisia korvikkeita. Syy ei ole ainoastaan vegaanit, vaan myös ympäristöystävällisyys. Kasvikunnan tuotteiden merkitys korostuu myös kun mietimme kuinka maapallomme pystyy ruokkimaan meitä kaikkia yli seitsemää miljardia ihmistä.

DSC_0973
Tortillaletun päällä fajitamaustettua Oumph!ia,guacamolea, pico de galloa, jalapenoja ja kevätsipulia. (VEGAANINEN)

Minusta oli super hauskaa, että tämän tyyppisestä tuotteesta oli onnistuttu tekemään näinkin raffeja. Näitä syödessä ei missään nimessä tarvitse kuunnella kavereiden vinoilu ituhippeilystä. Nämä mätöt sopivat myös miehekkään miehen herkuteltavaksi, ilman että miehisyys kärsii! 😀

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Vegemättöä”

  1. Tässähän on ihan sellaisiakin pointteja, että oikeastaan ruokaa tuotetaan 1,5 kertaa niin paljon kuin koko maailman väestö tarvitsisi syödäkseen. Ei siis olisi mitään syytä lisätä ruuan tuotantoa. Mutta… Ruuan hävikki, eli suomeksi syömäkelpoista ruokaa tungetaan roskiin, se on aivan järkyttävän suuri. Ikinä ennen maailmassa ei ole hävitetty syömäkelpoista ruokaa niin paljon kuin nykypäivänä. Sen lisäksi esim. USAssa kaadetaan käyttökelpoista viljaa mereen, jotta ei tulisi ylitarjontaa ja viljan hintaa voitaisiin säädellä helpommin. Ja sitten suurin osa viljellystä ruuasta viljellään eläinten ravinnoksi, vaikka nautakarja tuottaa enemmän kasvihuonepäästöjä (eli edistää ilmastonmuutosta) kuin autot, lentokoneen, junat ja teollisuus yhteensä.

    Mä oon ollu kasvissyöjä vuodesta -97 tai -98, emmuista enää tarkkaan, mut ihan puhtaasti siksi etten tykkää lihasta 😊 mutta sitä mukaa kun tietoisuus on lisääntynyt, oon ollut kiitollinen siitä että oon nirso 😁

    • Niin ja etenkin soija on sellainen jota käytetään pääasiassa rehukarjan ravinnoksi, vaikka itse ainakin pidän näin ihmisenäkin paljon soijan mausta 😀

  2. jee hyvä linda!kiva lukea että kokeilet myös kasvisvaihtoehtoja ja ajattelet ympäristöä näyttää tosi herkulliselta.oletko kokeilut hälsans kök tuotteita tai quornia?suosittelen ainakin quornrouhe ja palat on tosi hyviä.

    • En ole! Täytyy kyllä ehdottomasti testata! Tuossa rouheessa näyttäisi olevan myös todella vähän rasvaa 100g 2g, eli sopii dieettiläiselle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta