Ulkonäköpaineet

Eilisessä Fitnesspäiväkirjojen jaksossa Oona Kivelä puhui liikunnan motiiveista. Oona puhui jaksossa siitä kuinka monelle liikunnan motiivit ovat puhtaasti ulkonäkökeskeisiä. Loppuun hän totesi kuitenkin hyvin, että on ihan sama mikä ketäkin motivoi liikkumaan, ei paljon kiinnosta 😀 Tää on niin totta! Ketä kiinostaa!

IMG-20160519-WA0006
Nättiä! 😛

Oma lajivalintani bikini fitness on todella hyvä esimerkki ulkonäkö painotteisesta motivoitumisesta liikuntaan. Olen pitkään ajatellut itseäni parempana ihmisenä, joka käy salilla koska se vaan yksinkertaisesti on kivaa. Mutta onhan näin. Ei taida olla, ehkä minunkin olisi aika luopua sädekehästäni pääni päältä ja katsoa totuutta silmiin. Taidan sittenkin olla aika turhamainen.

Turhamaisuuteni törmäsin viimeksi eilen, kun olimme Eevin kanssa pitkästä aikaa yhdessä treenaamassa. Treenistä sain ihan älyttömän hyvän energian, mutta taisin siinä treenin tuoksinassa olla suorastaan vihainen. Miten mä oon näin surkea, ihan suorastaa hävettää lähteä syksyllä esittelemään näitä kanankoipia Lahteen. Mä en oo taaskaan kehittynyt yhtään ja oon vaan yksi rääpäle. Olen kuitenkin Suomen mestari vuosimallia 2014 ja eikä vuoden 2015 kakkos sijakaan harmita. Pärjäsin todella hyvin kansainvälisellä tasolla Nicole Wilkinsseissä ja en olisi itse joskus kisaamista aloittaessani edes uskonut, että tulisin kilpailemaan kansainvälissä kisoissa. Ihan hullua!

Miksi siis esimerkiksi eilen edes kirosin olematonta fysikkaani. Vastaus löytyy tietenkin sosiaalisesta mediasta. Tajusin, että vertaan itseäni tahattomasti Bikini Pro kisaajiin. Uusia poseerausasentoja skautatessani olen kytännyt vain pro kisaajia. Ei siis ihme, että näytän omassa päässäni ihan tikulle. Eilen siis kävin päässäni läpi tervettä pohdintaa siitä miten näen itseni ja miten olen unohtanut kehua itseni. Nyt täytyy taas kaivaa se itsevarma nainen esiin ja kertoa, että syksyllä tulen taas olemaan ihan johtava.

Johtavaa lookkia tulen hakemaan ensi viikolla mm. kynsistä, kasvojen happokuorinnasta ja kuun viimeisen päivän kampaaja reissusta. Rakastan liikuntaa ja se itsessään motivoi minua. Mutta olen kolmekymppinen pissis joka tykkää myös näteistä asioista. Tätä ei varmasti moni kehtaisi sanoa ääneen ilman bimboksi leimaantumisen pelkoa, mutta rakastan olla turhamainen. Liikun kotona toki tukka pystyssä ja viiletän kaupungilla hikissä trikoissa. Mutta aina silloin kun olen laittautunut esimerkiksi töihin tunnen itseni itsevarmaksi ja johtavaksi 😀 Minun ei tarvitse todistella kenellekään, että olen oikeasti ihan fiksu vaikka olenkin haaveillut tämän viikon lähinnä hiustenpidennyksistä. Minulle on ihan sama mitä mieltä muut ihmiset ovat, kunhan tunnen itse olevani onnellinen ja tyytyväinen omaan ulkonäkööni.

DSC02434

Ulkonäkö ei luo minulle paineita, nautin tästä höpö höpö naisellisuudesta. Ei ole olemassa mitään kultaista sääntöä siitä mikä on oikea tapa elää. Jokainen saa minun puolestani nauttia ja toteuttaa omaa eläämäänsä ihan miten tahtoo. Parin viikon päästä olen siis todennäköisesti tyytyväinen hiustenpidennys piiskan kanssa heiluva kolmekymppinen pissis. Mutta samperin motivoitunut ja johtava 😀 Elämän pienet ilot <3

lindapaldanius

10 vastausta artikkeliin “Ulkonäköpaineet”

 1. Hauskaa- nimittäin tajusin itse jokin aika sitten syyn siihen miksi itse olen viime aikoina ruvennut ajattelemaan että näytän kaikinpuolin aivan vääränlaiselta ja miten en ole sitä aiemmin hoksannut: koska olen alkanut lukea fitnessblogeja! Ja katsoa fitnessblogistien kuvia! Jotenkin ne on vähän erilaisia kuin ihmiset tuolla katukuvassa.

  ”Vasta nyt ymmärrän että kaikki lihakseni ovat surkean pienet ja kehittymättömät!”
  ”Ihme että jaksan edes nostaa hammasharjan näillä hauiksilla.”

  Ja vaikka aloitin heti fitnessdieetin jättämällä pois sokerit ja viljat ja maidot ja suunnittelin meneväni salille vähintään viisi kertaa viikossa (oltuani harrastamatta liikuntaa pari vuotta) niin parin viikon jälkeen aloin muistaa että ehkä mä en olekaan menossa bikini fitness suomen mestaruus kisoihin ja ehkä minun ei tarvitse myöskään näyttää siltä..

  • Mä kuolen nauruun tuohon hammasharja juttuun. Ihan sairaan hauska!!!! <3

 2. Kiitos kun olet niin aito! En kyllä usko, kun bloggarit tuhannen kerran puolustelee ittensä, etteivät treenaa ulkonäön takia, vaan terveyden/hyvän fiiliksen/ilon/ itsensä ylittämisen yms takia. Silti niitä selfieita ropisee päivittäin eri kuvakulmista. Ihan kuin se olisi jostain muusta pois, jos huolehtii ulkonäöstä, sehän on vaan plussaa 🙂

 3. Oon miettinyt että miksi kisaajat kisaa niin usein? 😀 kun monet valittaa blogeissaan että esim peppu liian pieni ja liian vähän lihasta tuolla ja tuolla ja toisaalta kirjoitetaan, että lihas kasvaa todella hitaasti ja turhaan naiset pelkää että tulee liian isot lihakset. Silti nämä samat kisaavat puolen vuoden tai vuoden välein ja siinä välissä tietty dieetit ja palautumiset kisojen jälkeen niin miten ihmeessä siinä muutamassa kuukaudessa voi kehittyä? 😀 usein tätä mietin ja päätin vihdoin kommentoida 😀 ja tää kommentti on puhdasta ihmetystä eikä mitenkään pahalla kirjoitettu!

  • Tähän harrastukseen kuuluu kiinteästi myös kilpaileminen. Kisaamisen on usein kova nälkä ja sitä on vaikeaa perustella. On vaan niin eri jos harrastaa kuntosalia ja kuin vaikkapa Bikini fitnestä. Ihan hullua, mutta totta… Kisaamisessahan ei ylipäätään ole mitään järkeä! Lihat vaan palaa ja nälkä vaivaa 😀

 4. viimeiset kommentit ’sama mitä muut ajattelee’ ja ”jokainen eläköön miten itse haluaa” kuin omasta ajatusmaailmastani.sillä ei ole väliä kadehtikoot vapaasti.ennen mietin kauheesti kehtaanko pitäämoman tyylini ja pitäisikö pukeutua niin kuin sesonkimuoti mutta kun sevei ole mun juttu niinmiksi pitäisi?olet todellakin aito ja sanojesi takana oleva.saat rakastaa omaa lookiasi ja turhamaisuuttasi koska se on osa sinua.jokaisen tulisi elää oman arvomaailman mukaisesti ja olla oma itsensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta