Kesä ja hikisalit

Lämpötilan noustessa ulkona myös kuntosalien ihmeellisessä maailmassa saadaan varautua astetta ärhäkkäämpiin hikiin. Tiistaina jalkatreenille suunnatessani otin kenkiä pois Töölö gymin respan tuntumassa. Kenkien välittömässä läheisyydessä ei haissukaan tuttu sukkahiki, vaan ihan ehta aito pakaroiden väliin muhiva pehi ( eli peppuhiki). Ihan ikävä jo sitä sukkahikeä, koska tämä pehi vääntää väkisinkin tämän hikeen tottuneen bikini fitnessprinsessan naaman nutturalle.

IMG_20160511_111455

Kesä ei ainoastaan haise vaan näkyy tietenkin myös lisääntyneinä hikipisaroina kuntoilijoijen kasvoilla. Itse en myöskään ole onnistunut välttämään tätä kaatohikeä. Toisaalta on ihanaa hikoilla oikein kunnolla, tietää nimittäin tehneensä! Mutta esimerkiksi juuri kyseisssä jalkatrenissä hurahtaa huolellisten lämmittelyiden jälkeen helposti se kaksi tuntia. Kylkeen haluan muistuttaa, että olin paistatellut auringossa lähes kolme tuntia. Eli hikeä oli vuodatettu!

Oli hien laatu pehi, pihi tai tihi täytyy muistaa suola! Kesällä myös ruokavälit saattavat auringossa makoilun lomassa venyä… Itse en ole moneen vuoteen käyttänyt treenin aikana muuta kuin vettä, mutta nyt olen parin viikon ajan ottanut treenin lomaan Supermass Intrazonen (Ice Tea), mutta vain jalkatreenin kylkeen. Katabolia on kuntosaliharrastajan pahin painajainen ja siitä vastaan voi taistella mm. Intrazonella. Mikäli hikoilet kaikkia mahdollisia muotoja (pehi, pihi, tihi) suosittelen laittamaan sheikkeriin myös hitusen extra suolaa. Vaihtoehtoisesti voit laittaa suolaa vaikka vähän laturin sekaan! Suola on ystävä, joka sitoo itseensä nestettä eikä vain nosta mediassa aina esille nostettua negatiivista yhteyttä, eli kohonnutta verenpainetta.

DSC_0919

Ja nyt joku nostaa päätään ja mylvii että se Intrazone on niin kallista. Mutta eipä välttämättä olekaan. Purkin kyljessä käyttöohje ohjeistaa laittamaan n. 40g (yksi mittalusikallinen) 5 dl vettä. Itse laitan puolikkaan mittalusikallisen yhteen shaikkeriin ja käytän tuotetta vain jalkatreenien yhteydessä. Dieetin edetessä ja kaloreiden tippuessa tulen todennäköisesti lisäämään käyttöä. Eli itselläni tuo 600g purkki tulee kestämään useamman kuukauden. Isoille miehille tämä 40 g annoskoko on varmasti paikoillaan, mutta pienille vähemmän hikoileville ja ehkä rumasti sanottuna kevyemmin treenaaville naisille 20 g on parempi kuin ei mitään 😉

Ai niin kaikki kesäkuntoon viikossa itsensä virittelevät ketoosipojat. Intrazonessa ei ole hiilaria 100g kuin 1g, eli kannataa miettiä pitäisikö ottaa treenin kylkeen vähän Aminohappoja, jotta ei heikota niin järkyttävästi treenien aikana 😀

MNutrition10

Intrazone (ice Tea) ravintosisältö omasta annoskoostani 20 g:

Energiaa 77 kcal

Proteiinia 15.4 g

Hiilihydraatteja 0.2 g

Rasvaa 1 g

Suolaa 0.12 g

 

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta