Oletko nätti vai vahva

Olen kuullut salilla usein tämän leikkimielisen tokaisun: “Sun pitää valita oletko nätti vai vahva?” Mikä on ihan totta! Itse olen ilmiselvästi yrittänyt kategorisoitua tuohon ensimmäiseen, eli nätti -ryhmään. Olen viime aikoina kuitenkin pohtinut, mitä jos olisin valinnut toisin? Painon noustessa voimantuotto on kasvanut merkittävästi ja tekniikoiden puhtaus on ollut onnistuneen treenin mittari, kulutuksen sijaan. Aika siistiä huomata että on pakko laittaa lisää painoa, koska tuntuu niin kevyeltä! Siis oikeesti, tällaistako se salilla käyminen on joskus ollut 😀

DSC02203

Huomaan välillä olevani kateellinen pienille likoille ja aloittelijoille, joiden maximi -tulokset ovat helposti lähellä omia huipputuloksiani. Suoraan sanottuna välillä oikein harmittaa kertoa omia ykkösiä, koska ne on niin älyttömän säälittäviä. Ikävä kyllä kehittyminen voimantuoton saralla on super paljon hitaampaa kun päättää kilpailla fysiikkalajeissa. Bodaus ja voimannosto eroavat jonkin verran keskenään treenityyleinä. Lisäksi kisadieetillä otetaan usein takapakkia ja se pakki heijastuu ykkösissä. En sano etteikö voisi olla vahva ja näyttää nätiltä, mutta ainakaan itse en ole onnistunut tässä yhtälössä.

Ykkösiä tulee otettua (ei ikinä) todella harvoin, koska ne eivät todellakaan motivoi minua. Vaikka minulla suhteellisen lihaksikas kroppa, olen aika heikko. Heikkous ei näy henkisellä, vaan fyysisellä puolella. Heikkouden voin todistaa tällä veikkauslistalla. Veikkaan, että omat ykköset näyttäisivät tältä:

Penkki 60 kg

Maastaveto 85 kg

Kyykky 70 kg

Ja jos nyt pitäisi lähteä heti repimään ykkösiä näihin kyseisiin liikkeisiin uskaltaisin ottaa penkissä 57,5 kg, mave 80 kg ja kyykky 65 kg. MUTTA! Ihan kyllä oksettaa pelkkä ajatuskin ykkösistä 😀 MUTTA! Jos joku ehdottaisi tuplahaukkojen esittelyä, olisin heti ihan messissä 😀

DSC02212

Nättinä olemisessa on kuitenkin niin paljon etuja, joita vahvana olemisessa ei ole. Nykyisessä n. 1 kk kestäneessä vahva -moodissani olen huomannut paljon ongelmia ja siksi olen ruvennut kaipaamaan taas nättinä (kisarottana) olemista. Yksi iso ongelma on vaatteet. Jos olen joskus edes pystynyt miettimään jakun käyttämistä töissä, on tämä tällä hetkellä ihan mahdoton ajatus. Pilotti on ainut malli, jonka saan tällä hetkellä ängettyä päälleni.

Toinen tavallaan raskas asia vahvana olemisessa on järjetön pumppi. Koska lihaksissa on kivasti nestettä, turpoavat ne ihan järjettömästi. Välillä tekee mieli juosta nurkkaan itkemään, kun tuntuu siltä että olkapäät repeävät. Ja voi vitsi, jos esimerkiksi kynä tippuu lattialle! Tällä hetkellä (henkarissa oleva pilottitakki) ei saa sitä kynää lattialta ilman kiroilua 😀

Toisaalta ehkä olen sittenkin valinnut sen minulle oikean vaihtoehdon näistä kahdesta, eli nätti ja heikko 😀 Nyt tosin olen vain iso ja heikko 😀 Mutta jo heinäkuussa tilanne tulee olemaan niiiiiin eri 😉 Tänään teen vielä jalkatreenin ja illalla menen hierontaan. Perjantaista alkaen pidän kolmen päivän levon minilomallani Riikassa. En malta odottaa! Joka paikkaan sattuu niiiiiiin sikana 😀 Nytkin forkut on niiiiin tukossa, että jopa kirjoittaminen tuottaa tuskaa!

DSC02205

lindapaldanius

5 vastausta artikkeliin “Oletko nätti vai vahva”

  1. Mulle on kerran tultu aivan tosissaan sanomaan tää nätti tai vahva -juttu. Kukkakepin kokoinen mieshenkilö tuli avautumaan miten on hyvä treenata niin että kroppa on kunnossa ja näyttää nätiltä, mutta sä kyllä treenaat ihan liikaa, sun vaan pitää valita haluutko olla nätti vai vahva. Sanoin että jos en ollu nätti alunperinkään, musta ei sitä tuu vaikka treenaisin miten, mutta koska mä olin vahva jo ennen kuin nostin ainuttakaan punttia, on ihan jees treenata ittensä vielä vahvemmaksi. Tottakai sieltä tuli se legendaarinen ”susta tulee ihan miehen näkönen”, johon totesin yhtä legendaarisen ”hyvähän se on että ees toinen meistä näyttää joku päivä mieheltä”. Toimii kuitenkin vissiin aina, tai ainakin päätä aukovat miehet yleensä kaikkoaa sen jälkeen 😄

  2. Pakko kommentoida kans et toi sun penkkiykkönen on iha järjetön verrattuna noihin muihin. 😀 Itsellä kyykky ja mave samoissa lukemissa tai inan yli ja penkistä nousee reilu 40 kiloa… Tietysti tausta vaikuttaa, esim itsellä futispelaajana vanhastaan löytyy alakropasta lihasta.

  3. Joo samaa mieltä muiden kanssa, että sun penkki ykkönen on ihan huikee! Mä saan 40kg:lla hikisesti lyhyen sarjan tehtyä, tuskin nousis ykköstä edes 50 kg:lla. Noi kyykky ja mave vois mullakin mennä samoihin.

    Mä toivoin pari vuotta sitten kovasti olevani lihaksikkaampi, nyt oon asian eteen tehny kovasti töitä ja lihakset jonkin verran kasvaneet. Mutta niin on kasvanu vaatekokokin. Itkettää kun pylly ei mahdu vanhoihin farkkuihin ja viime vuonna ostettu nahkarotsi (ja kaikki muutkin vanhat takit ja jakut!) ahdistaa käsivarsi-olka-selkä akselilla. Nyt ymmärrän kun valkku sanoi pari vuotta sitten et mun pitää olla valmis kasvamaan, en voi olla pieni ja lihaksikas samaa aikaa.

  4. Tulipa jotenkin hirveen hyvä fiilis siitä et sun kyykkymaksimi on melkeen samoilla tasoilla ku mun oma ja oot kuitenkin urheilija. Tai siis sellanen olo, ettei ne mun kyykyt oo sitte vissii ihan hukkaan mennyt. 😀 En tiiä saako tästä kommentista mitään selkoa, mutta tsemppiä hurjasti sulle tähän kisakauteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta