Suoliston salaisuus

Syy siihen miksi olen kahdessa edellisessä postauksessani käsitellyt enemmän ja vähemmän mm. ulosteen koostumusta, johtuu viime viikolla lukemastani kirjasta nimeltä: Suoliston salaisuus. Kirja on nuoren saksalaisen Guilia Endersin Bestselleri. Heti alkuun on pakko sanoa, että näin esteettisyyttä arvostavana lukijana: “Kirjan kansi ja kuvitus ovat kamalaa katsottavaa”. Mutta mitä sisältöön tulee, on se ihan priima kamaa!

DSC01398

En ole pitkään aikaan innostunut mistään kirjasta yhtä paljon. Kirja käsittelee nimensä mukaisesti suolistoa. Aihe ei ehkä kuulosta siltä kaikista mielenkiintoisimmalta, mutta voi kuinka väärässä voitkaan olla. Kirjaa lukiessa minulle tulee mieleen lapsena suosimaani piirretty nimeltä: Olipa kerran elämä. Jos minulla olisi lapsia pakottaisin heidän todennäköisesti kuuntelemaan iltasatuna tätä suoliston salaisuus tarinaa.

Tätä tositarina kirjaa suosittelen lämpimästi (erityisesti noin niin kuin kasvattaja mielessä) kaikille pienten lasten vanhemmille. Mikään kasvatus opus tämä ei ole, mutta tarjoaa kirja todella hyviä herättäviä ajatuksia lapsen ravintoon liittyvistä seikoista. Esim. Miten voit vaikuttaa ravinnolla mahdollisten allergioiden syntyyn. Asioita käsitellään pintaraapaisuna, joten super helppolukuista tekstiä!

DSC01394

Erityisesti luku jossa käsitellään sitä miten bakteerit voivat lihottaa, laittaa miettimään tulevaisuuden dieettejä. Tiedän, että osa firmoista tarjoaa jo nyt jotain mm. elimistön happamuuden kanssa kikkailun saralla, jotain?? Mutta jatkossa tullaan varmasti keskittymään yhä enemmän suoliston bakteerikantaan. Mitä ruoka-aineita kyseisen henkilön kannattaa suosia ja mitä ruoka-aineita kyseinen ihminen pystyy parhaiten hyödyntämään. Suoliston bakteerikanta on meillä kaikilla erilainen. Yksi mielenkiintoinen pointti tähän bakteerikannan hyödyntämiseen liittyen kuuluu mm. näin:

“Ylipainoisia ihmisiä tutkittaessa on havaittu, että heidän suolistoflooransa on ylipäänsä yksinkertaisempi ja että tietyt bakteeriryhmät ovat siinä yliedustettuina, etenkin ne, jotka osallistuvat hiilihydraattien aineenvaihduntaa.”

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Suoliston salaisuus”

  1. Moikka, tiiän et käytät paljon brazil sul-housuja, ja nyt ku oisin tekemässä tilausta nii osaisitko auttaa noitten kokojen kanssa. Treenihousuissa menee nykyään s, mut vielä osa xs housuista menee. Kannattaako siiis tilata mielummin xs/s vai s/m ?:)

  2. Hei Linda,

    Suolistoasiat kiinnostaa, joten kiitos kirjavinkistä!
    Mistä kirjan hankit?

    • Lainasin ystävältä, mutta saat tilattua esim. adlibris

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta