Banaani dieetti

Banaani dieetti on aina ollut minusta kaikista kiehtovin näistä höpö höpö, ihmedieeteistä. Itse rakastan banaaneja. Välillä tuntuu siltä, että söisin mielelläni pelkästään banaaneja. 😀 Banaani rakkaudestani kertoo paljon myös lapsuudenystäväni äidin muutaman vuoden takainen kysymys: “Vieläkö Linda syö niitä banaaneja”. Ilmeisesti olin aina vieraillullani vohkinut kaikki banaanin niin sanotusti parempiin suihin 😀 Syön siis edelleen banaaneja, yhden joka ikinen päivä 😀

DSC01302

Edelliseen fruktoosi -intoleranssi postaukseeni liittyen voisimme vähän pohtia banaani dieettiä. Kohtuus ja monipuolisuus ovat sanoja jotka unohtuvat helposti, näissä ihmedieeteissä. Käytännössä siis banaani dieetin ideana on syödä banaaneja. Osa banaani dieettaajista vetää aamupalaksi esim. sitruunamehua ja päivän aikana muutaman kananmunan valkuaisen banaaniensa kylkeen.

Mutta miksi sitten banaani dieetti ei ole se “järkevin” vaihtoehto ja kuinka paljon hedelmiä kannattaa syödä päivittäin.

50 g fruktoosia riittää!

50 g fruktoosia löytyy esimerkiksi seuraavista:

5 päärynää

TAI

8 banaania

TAI

6 omenaa

Eli palataan siihen banaani dieettiin:

8 banaania sisältää (87 kcal x 8) = 696 kcal

Tuolla kalorimäärällä tulee varmasti aika nälkä, joten fruktoosi on ehkä pakko nauttia yli tuon suositellun 50 g. Luin netistä banaani tytöstä, joka nautti 30 banaani per. päivä, eli (87 kcal x 30) = 2610 kcal. Energiaa ja syömistä tuohon määrään mahtuu jo kivasti, mutta fruktoosia tulee aikanakin näin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna lähes kolminkertaisesti suositellun.

 

Millaisia oireita liiallisesta fruktoosin saannista voi saada?

-ripuli

-mahakipu

-ilmavaivat

-pitkällä aikavälillä mielialan laskua

“Fruktoosi-intoleranssi voi laskea mielialaa. Sokeri auttaa nimittäin myös muita ravintoaineita imeytymään vereen. Aminohappo tryptofaani suurin piirtein takertuu ruuansulatksessa fruktoosiin. Jos meillä kuitenkin on mahassa niin paljon fruktoosia, ettei suurta osaa siitä pystytä imeyttämään ollenkaan, menetämme samalla myös tryptofaania. Tryptofaania taas tarvitsemme seratoniinin valmistuksessa. Seratoniini on välittäjäaine, joka on tullut tunnetuksi onnellisuushormonina, koska sen puute voi aiheuttaa masennusta. Pitkään diagnosoimattomaksi jäänyt fruktoosi – intoleranssi voi siis aiheuttaa täysin depressiivisiä tuntemuksia.” – Suoliston salaisuus, Giulia Enders-

DSC01280

Eli taidan sittenkin pitäytyä 1 banaani ja 2 omenaa per. päivä tahdissani 😀 Jotenkin musta tuntuu siltä että jos vetäisisin joku päivä tuon 30 banaania, ei siitä aiheutuisi ripulia. Todennäköisesti pakki olisi vaan aika jumissa 😀 Pitää varmaan ottaa selvää, onko tuo ripuli -juttu totta 😀 Empiirisen kokeen pariin siis 😉

 

lindapaldanius

2 vastausta artikkeliin “Banaani dieetti”

  1. En tiiä ootko koskaan törmännyt yhden suomalaisen viherpiipertäjän blogiin tai instaan, mutta jossain vaiheessa hän oli kyllä melkonen banaanitypy, veti just joku 30 per päivä… Ruokakuvat oli sitten semmosia banaanijädee banaanisattumilla tyylisiä :D:D

  2. mulla on jatkuvasti vatsa ongelmia. ja oon miettinyt että fruktoosin rajoitus tohon 50g vois olla hyvä kokeilu josko suoli rauhottuis. tällä hetkellä saatan syödä 500g omenoita päivässä, 2x banaania (isoja yht. 300g), melonia, ananasta hieman. paljon kasviksia, myös marjoja 200g päivässä yleensä. tietty muukin voi aiheuttaa vatsa ongelmia. itse olen yhdistänyt liian kahvin ainakin. myös hotkiminen ja runsas nesteen juonti aterian yhdessä huonontaa mun ruuansulatuta ja aiheuttaa tukalaa oloa. ja pahinpana kaikki sokerittomat pastillit, suklaat ja patukat mis on sitä maltitolia->saa mun vatsan suorastaan käymään. maitotuotteit käytän harvoin ja ne ei sittemmin auheuta enää mtn ongelmia. samoin syön lähes tulkoon gluteenittomasti. joten voisin koittaa vähentää sitä hedelmien popsimista ja korvate ne vaikka pähkinöillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta