Kauanko kestää palautua kisadieetistä?

Kisadieetistä palautuminen ei tarkoita vain kuntosalilla sarjapainojen palauttamista tai nostamista. Väkisinkin käy niin, että sarjapainoja on pakko laskea (edes vähän) kun keho alkaa olla tarpeeksi kuiva. Suomeksi sanottuna siis tarpeeksi alhaisissa rasvoissa. Alhaisissa rasvoissa treenaaminen lisää loukkaantumisriskiä ja ei ehkä ole kaikista järkevintä lähteä tekemään niitä ennätys rautoja juuri ennen kisalavoja. Toki poikkeuksia on!

 

Sarjapainojen palauttelun lisäksi, eli kehon lisäksi pitäisi palauttaa myös mieli. Jokainen kisalavoilla pyörähtänyt tietää mitä tarkoittaa pohjaton nälkä. Nälkä ei yksinkertaisesti lopu syömällä. Jotenkin tuntuu siltä, että jengi on pikkuhiljaa alkanut ymmärtää reversen merkityksen osana kisadieetistä palautumista. Ikävä puoli tässä maltillisessa kaloreiden hiissauksessa on jälleen se pohjaton nälkä. Usein näläntunne on jopa kovempi kisojen jälkeen kuin itse kisadieetillä.

normal_DSC_8500-6

 

Olen kisannut viimeksi noin kolme kuukautta sitten Unkarin MM-kisoissa ja vasta nyt minulla on ns. normaali olo. Itse asiassa maanantaina minulla oli totaalilepo salista ja näin ollen kulutus treenipäivään verrattuna oli huomattavasti alhaisempi. Tämä tekemättömyys vai pitäisikö sanoa kuluttamattomuus johti siihen, että en yksinkertaisesti saanut ängettyä tämän hetkisen ruokavalion kaikkia hiilareita vatsalaukkuuni. Puoli kymmeneltä lopetin tahtojen taistelun ja siirryin ruokapöydästä hikoilun sijaan sänkyyn hikoilemaan. Tiistaina meininki olikin jo hyvin eri  ja ruoka maistui, koska pääsin myös purkamaan osan tästä ruuan tuomasta energiasta salille. Ja ai niin! Olen alkanut myös hikoilemaan! 😀 Kisadieetillä hiki on niin samperin tiukassa!

 

800_6234

Mielen kanssa ei tarvitse tehdä töitä kisadieetin jälkeen vain ruokailun saralla. Offilla pitäisi osata rauhoittaa treenejä ja keskittyä kulutuksen sijaan mm. tekniikoihin. Treenityylin muuttamisen lisäksi pitäisi osata myös pysyä pois sieltä salilta ja muuttuvan peilikuvan kanssa pitää olla armollinen. Kisadieetin jälkeen peilistä katsoo maailman surkein rääpäle, johon pitäisi saada taas lisää lihaa. Ikävä kyllä se liha ei siihen tikkuun tartu ihan hetkessä… Eli näin noin kolme kuukauden jälkeen katson itseäni edelleen hämmentyneenä peilistä ja kysyn:

“Missä mun lihat on?!?”

Otsikon enemmän ja vähemmän retoriseen kysymykseen vastaan 4-6 kuukautta :O

 

lindapaldanius

3 vastausta artikkeliin “Kauanko kestää palautua kisadieetistä?”

  1. tästä aiheesta olisin lukenut enemmänkin. tuo ruokahaluttomuus lepopäivinä on minullekin tuttu. mitä enemmän liikkuu tai tekee kovaa treeniä sitä paremmin ruoka maistuu. vaikkei pitäisi olla niin että ”liiku niin saat syödä” vaan ”syö että jaksat liikkua”ainakin omasta mielestäni.

  2. Hei! Käytätkö kisadieetillä ollessasi mitään rasvanpoltto pillereitä tms?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta