Ituhippi

  • Luonteeltani olen aika ronski muija, mutta nyt kevään korvilla minusta on kuoriutumassa varsinainen ituhippi. Tämä uusi sisäinen ituhippini lukee ihan sikana hyvinvointikirjoja ja syö tuota tällä viikkolla mainitsemaani uutta himojeni kohdetta, eli mehiläisen siitepölyä. Tungin muuten tuota uutta taikapölyä Fit -lehden välipala vinkkiini. Mä niin tuputan sitä nyt kaikille 😀

DSC01270

Motivaatiokirjojen maailmasta olen nyt lueskellut ruotsalaisen psykologi Titti Holmerin kirjaa nimeltä: Onnellinen nyt. Kirja on pyritty rakentamaan käytännön oppakkaasi tietoiseen läsnäoloon. Eli MINDFULNESSIA isolla kädellä. Isoa kättä ei kyllä sisällöllisesti itseltäni tälle kirjalle tule. Omaan makuun ihan liian perussettiä. Mutta mikäli kärsit mm. uniongelmista voi  opuksesta olla sinulle laiha lohtu.

Yksi ihan super mielenkiintoinen seikka kirjasta kuitenkin ponnahtaa. Kyseinen lainaus todistaa, kuinka riippuvaisia ihmiset ovat kosketuksesta:

“Sisilian keisari Fredrik II teki 1200-luvulla erään ensimmäisistä tunnetuista psykologisista kokeista. Hän halusi selvittää, onko ihmisellä syntyessään luontainen kieli. Selvittääkseen asian hän pani eristyksiin pieniä lapsia, jotka eivät vielä olleet oppineet puhumaan. Hänen tarkoituksenaan oli kasvattaa lapset ilman sanallista yhteyttä muihin ihmisiin toivoen, että he kenties alkaisivat puhua; keisari Fredrikin arvelujen mukaan joko hepreaa tai kenties kreikkaa. Hoitajat toivat lapsille ruokaa, puhtaita vaatteita ja muuta välttämättömäksi katsottua, mutta missään tapauksessa he eivät muuten saaneet kommunikoida lasten kanssa. Mitä tapahtui? Lapset kuolivat.”

DSC01269

Aika rajua settiä!

 

Oma mindfulness tipahti penkiltä, kun sisareni sai kukkalähetyksen kotiovelle toimitettuna. Mä oon niin vihree! Toisaalta vihreä sopii hyvin noin niinkuin värillisesti ituhippi lookkiini 😉

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta