Raakasuklaa kaakaopavuilla

Raakasuklaata valmistaessa saa olla luova. Omaksi ihan ykköstäytteeksi on muodostunut kaakaopavut. Kaakaopavuissa on ihanan rapsakka kuori, joka antaa suklaalle mukavaa erilaista purutuntumaa.

image

Omassa suklaan valmistuksessa ole aina mutu. Mututuntumalla sulatan kookosöljyä kuumassa vesihauteessa, tyylikkäässä Ikean juomalasissa 😀 Tähän laadukkaaseen lasiin lorauttelen vapaalla kädellä päälle macaa ja kaakaojauhetta.

image

Omat suloiset raakasuklaat valmistuvat sydämen muotoisissa silikonimuotissa. Sydän voidaan jakaa kahteen ja siksi laitan symboliikan innostamana aina kaksi kappaletta kaakaopapuja. Päälle mututuntuma kaakaomassaa ja vóla! Tämä komeus laitetaan vielä pakkaseen pariksi tunniksi tekeytymään.

Laadukkaan suklaan tunnistaa puraisusta pääsevästä äänestä. Jos ääntä ei kuulu ollenkaan, sinuna kääntäisin paketin ympäri ja selvittäisin missä tämä äänettömyys johtuu. Laatusuklaa kuuluu puraisussa ja tällöin voit olla varma että kaakaopitoisuus on korkea.

image

Muista, että itsetehdyt raakasuklaanappulat ovat mitä paras ystävänpäivälahja 🙂 <3<3<3<3<3<3<3

lindapaldanius

Yksi vastaus artikkeliin “Raakasuklaa kaakaopavuilla”

  1. Ainakin koulutuksien ja lukemieni oppien perusteella puraisusta pääsevä ääni tulee temperoinnin seurauksena. Jos et temperoi suklaata valmistuksen aikana, ei auta vaikka olisi ykköslaatuiset raaka-aineet, ensipuraisu ei ole napakka eikä pinta kiiltävä. Jos ensi suutuntuma on sellainen ”löysä”, ei napakka, ei se millään tavalla viittaa raaka-aineiden laatuun, vaan omiin temperoinitaitoihin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta