Aitoa Ruokaa

Kyseinen teos on homehtunut työpaikkani henkilökunnan itse luomassa minikirjastossamme jo useamman vuoden ajan. Työnantajani kehui teosta levein ottein sen julkistamisen aikoihin. Muistan myös, että kirja sai aikaan ilmestyttyään todella paljon positiivisia muutoksia, yhdessä Petos lautasella teoksen kanssa. Itse en ole kovin kiinnostunut, e-koodien maailmasta. Eräs lukijani kuitenkin suosittelija kirjaa, kun kitisin inspiskirjavinkkejä. Ajattelin antaa kirjalle mahdollisuuden.

Aitoa Ruokaa, kirjoittanut Nilsson Mats – Eric (2010)

 

Ihan hauskaa luettavaa ja hyvin kirjoitettu opus. Aihe on kamalan tylsä, mutta tekstistä on onnistuttu saamaan todella helppolukuista. Kirjassa pureudutaan ns. ruokahuijauksiin, eli e-koodimössöihin. Olen poiminut kirjasta muutaman fitnessnäkökulmasta mielenkiintoisen esimerkin:

image

 1. Avokado nimi tulee asteekien kielestä ja tarkoittaa kiveksiä. Syy näihin miehen sukupuolielimien siemenpusseihin on hedelmien kasvutapa, joka tapahtuu pareittain n. 20 metrin korkuisissa puissa.
 1. Fitnesssjäätelö, eli cheat meal nro. 1 Ben & Jerry! Kyseinen valmistaja on saanut Suomessa kovan haipin bodypiireissä. Jäätelönvalmistajana Ben & Jerry eetisessä mielessä loistavavalinta. Yhtiö on sitoutunut tekemään kaikki tuotteensa reilun kaupan tuotteista, mutta vain jos sellaisia on saatavilla.
 1. Olen aikasemminkin kijoitellut vähän kananmunista, mutta löysin kanamunien valintaan jälleen uutta tietoa. Aikaisemmin olen uskonut, että oranssinkeltainen keltuainen viestisi paremmasta rasvahapporankenteesta, mutta näemmä kanoille voidaan myös syöttää sallittuja luontaisia väriaineita! Nämä väriaineet ovat esimerkiksi leväjauho ja paprikajauhe. Kuulostaa kyllä hurjalle ja aika kalliille toimenpiteelle, joten suhtaudun tähän tietoon kriittisesti. Mutta, silti!
 1. Sei, tämän suosikki kalani nauttiminen on jatkossa entistä nautillisempaa, kun tiedän että sen pyydystäminen ei edistä liikakalastusta!

Kirja kannattaa lukea vaikka ei ruuan ns. sisällöstä oliskaan kiinostunut. Kirjassa on paljon nippelitietoa ruuan ystäville.

Kiitos vinkistä nimimerkki Ninna <3

image

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Aitoa Ruokaa”

 1. Moi!
  Tuohon kohtaan kolme lähin muutamalla sanalla kommentoimaan. Ei, en ole lukenut kananmunan rasvahapporakenteesta saati muustakaan juurikaan mitään mutta mulla on kanoja, jotka munivat. Munan keltuaisen kirkkauteen/keltaisuuteen vaikuttaa hyvinkin paljon kanan syömä ravinto. Mulla on kanoja viisi eli ihan omaksi iloksi ja munien tuoton tarpeeseen hankittuja niin kanat syövät paljon ”herkkuja”. Eli ne saavat näin talvellakin kaalia, kurkkua, tomaattia jne..tuoretta vihannesta. Kesällä tietty paljon heinää/nurmikkoa jne.. Lisäks syövät toki munintarehua, kauraa, kalkkia jne jne (menee nyt hieman ohi aiheen).. Mut summasummarum, keltuainen on todellakin PALJON keltaisempi ja tummenpi kun kaupan munien keltuainen. Eli hyvinkin mahdollista että kanoille syötetään jos ja vaikka mitä värin muuttamis tarkoituksessa. Tulipa tekstiä paljon pienestä aiheesta. 🙂

  • Empiirisen tutkimuksen tuloksesi ovat totta 😀 lisäksi vaikuttaa mm. stressi eli elintila ja valojen säätely yms.

 2. Kiva kun kirja kelpasi =) samaa mieltä että hyvin ja selkeästi kirjoitettu varsinkin ne ruoka-aineiden esittely, josta saa hyvän kuvan miten prosessoituja e koodi hirviöitä terveellisiksi luulluiksi tuotteet on. sanotaan ettei kaikkea kannata uskoa mitä lukee, mutta ainakin tämän kirjan kohdalla uskoin.

  • Kiitos vielä, olin ihan liekeissä tästä teoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta