Oudot makutottumukset

Tyyppinä olen aika erikoinen ja mitä tulee makutottumuuksiini erikoisuuteni senkun korostuu. Seuraavien himojeni perusteella ei saa ymmärtää väärin. Olen intohimoinen siivooja ja viihdyn keittiössä paremmin kuin olohuoneen sohvalla jalat katossa. Puoli vuotta kisadieettiä jättivät taas minuun uusia jälkiä ja nämä uudet jäljet ovat näkyneet vahvasti ruokahimoissani. Ilman sokeria ja yletöntä määrää kovia rasvoja eläminen muuttaa väkisinkin ruokatapoja ja makunystyröitä kutkuttavia kohteita.

Valmentaja ei hyväksi kisadieetillä ns. cheat mealeja, eli tyyliin hamppari kerran viikossa. Vaan tankkaukset tehdään aina tyyliin: “ihan sikana kaurapuuroa ja banaania.” Eli tuo puolen vuoden kisadieetti oli todella “puhdasta” aikaa. Ja mitä tämä “puhtaus” sitten toikaan tullessaan.

Lapsesta asti olen ollut yksinkertainen :DDD Olen aina rakastanut banaaneja, jugurtteja ja puuroa. Voi sitä onnea kun äiti teki riisipuuroa <3 Niin taivaallista! Edelleenkin tämä yksinkertaisuus kuvaa minua hyvin! Usein valmistan ruokaa vain itselleni ja tämä johtanut mikroaaltouunin jatkuvaan kilkahteluun.

Aamuni alkaa keittiön lämmössä ryystämällä levää ja sitruunaa. Levä (esim. Spiruliina) ja sitruuna kuulostaa ainakin omaan korvaan aika kamalalle, mutta myös tähän voi kehittyä himo. Naama on 100% varmasti nutturalla, jos levää ei aamupalalta löydy 😀 Hampaat vihreänä siirryn odottelemaan seuraavaa herkkuani. Kling! Mikron kilahduksen jälkeen voin taiteilla valtavan ja tulikuuman puurolautasen ruokapöytään. Mutta se mitä sieltä puuron seasta löytyy saa monet ystäväni nieleskelemään omaa jo ruokatorvesta löytyvää sisältöään. Rikon nimittäin raa’at kananmunat kaurahiutaleiden sekaan ennen puuron mikroaaltouuniin matkustamista. Ihania sattumia puuron seassa <3 Ok. ulkonäkö on jäätävä, mutta maku reilulla suolalla 10/10!

Lisävaikutuksen kokkaustaudoillani voin tehdä seuraavalla nro.1 puuroherkullani. Tähän herkkuun tulee kaikkien fitnessruokien äiti nimeltä SEI. Seiti on Atlantin pohjoisosissa elävä turskakala joka viihtyy tietenkin vedessä. Tästä nokkelasta päättelystä voidaan todeta että seitin arvokas elämä kannattaa päättää veteen. Eli tämä jäinen neliökalikka sujautetaan pariin desiin vettä ja päälle heitetään esim. 60 g kaurahiutaleita. Kahdeksan minuutiin pinaavan odotuksen jälkeen seipuuro on valmis lusikoitavaksi reilun suolan voimalla. Niin hyvää ja kaunista :’D

P.s Mä oon oikeesti ihan hyvä kokki :’D

12271516_10153716293966250_1207278818_o

lindapaldanius

19 vastausta artikkeliin “Oudot makutottumukset”

 1. XDD et kyllä uskoisi jos sanon että et ole ainut! minä vedän aamupalaksi aina 50g kaurahiutaleita mikroon. valmiin puuron päälle valmistan sheikkerissä spirulina 30g+ vettä, kastikkeen puurolleni, kaadan tämän seoksen mehukeiton tapaan puuroni päälle ja alan lusikoimaan antaumuksella aamupuuroani:DD oma nimitykseni aamusetilleni onkin spiruliruliinapuuro:D

 2. Täällä kans yks joka heittää raa’at kananmunat puuroon ennen mikroo! Kaveri joskus halus testata samaa, eikä kuulemma ollu kaukana ettei ois käyny oksentamassa..:D mut pelkästään sen takia voi mennä aikasemmin nukkumaan et saa sit aamulla syyä sitä😍

  • Kannattaa kokeilla 😉 Tulet rakastumaan! <3<3<3<3<3

 3. Tuo seitipuuro kyllä kuulostaa jo niin eksoottiselta että melkeen pakko kokeilla! Sinne ku heittää vielä parit parsat ja porkkanat sekaan niin siitähän saa kelpo lounaan :Dd

 4. Lol hyivv.. Mut hei sitä kandee kokeilla, seiti pannulla sitruunamehun, soijan ja chilin kans, ei hitto tulee hyvää, ei yhtään kuivaa eikä kumista. Sit siihen kylkeen nopee kiehautettuja (siis mikrossa käytettyjä :D) herneitä ja sauvasekottimella muusiks. Huhhuh.. Niin hyvää yhdessä!

 5. Aamupuuroon valkuaisia hettelen nykyään ja sehän maistuu jo oudolta jos sielä ei kananmunaa ole. Tosta seitipuurosta en tiiä mitää mutta taidan jättää väliin…

 6. Valkuaispuuro on mulleki tuttua kauraa ja sekaan kun vielä laittaa omenapaloja ja kanelia tulee kun omenapiirakkaa nam nam! Viherjauhetta laitan kyllä minäkin puuroon, tottuu kyllä ja ei se maku ole aina niin tärkeä. Seitipuuro jää multakin väliin, ehkä joku raja sentään. onko videopostausta tulossa? q&a ois myös kiva-.

  • Joo siitä kananmunapuurosta saa astetta parempaa kun mukana on myös keltuainen 😛
   Omenat ja kaneli <3 Mutta viherjauhe EI IKINÄ! 😀
   Pitää kehitellä toi kyssäri!

 7. Tuo seitipuuro kuulostaa kyllä niin eksoottiselta, että pakko kysyä mistä sait idean komboon? 😀

  • Kuulin kaverilta 😀 Ihan niin luova en minäkään ole :DDD

 8. Mä syön aamulla puuromössöä. Kaurahiutaleita, vehnäleseitä, psylliumia ja suolaa. Nämä mikroon ensin. Sen jälkeen lisätään raejuusto, joka sotketaan puuroon ja vielä lämmitetään. Ihanaa tahnamaista mössöä! Psyllium muuttaa puuron koostumusta ja sulatettu raejuusto siihen vielä, niiiiin hyvää.

 9. No hyi 😂 MÄ oon oikeesti yksinkertanen, enkä mä syö smoothien lisäksi mitään sekoitettuna mihinkään toiseen – oikeesti, asettelen kaikki ruoka-ainekset omiin lohkoihinsa lautaselle ja syön ne sellaisenaan, en sekaisin keskenään 😄 ja mä tiiän olevani surkea kokki, sukuvika… Meijän siskoksista (4kpl) on sanottu että keittiöstä tulee ydinkoelabra meijän sinne astuessa. Vähänkin kun liikahtaa väärään suuntaan niin seuraa välittömän evakuointitarpeen aiheuttava ketjureaktio. Kohtalon ironiaa, että se meidän ainoa veli on sitten ammatiltaan kokki…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta