Paras

Kuinka moni on lukenut kirjan nimeltä Paras? Kuka ylipäätään lukee mitään motivaatio tai henkistä hyvinvointia käsitteleviä kirjoja? No minä ainakin ja tiedän muutaman aika kovan! Jos et ole koskaan lukenut kyseisen genren kirjoja, anna niille mahdollisuus. Ei ne kaikki ole ihan hömppää.

Paras kirjan kirjoittaja on Erik Bertrand Larssen ja sen ilmestymispäivä on vuoden 2014 puolella. Kyseessä ei siis ole mikään uutuus, mutta paljon positiivista huomiota saanut kirja. Kirja on hyvä motivaatio muistutus etenkin urheilijoille. Odotukseni kirjalta olivat kovat, mutta ikävä kyllä jouduin vähän pettymään. Kirjassa haisi vähän jenkkimeininki ja minusta tuntui että lukijaa pidettiin vähän liian yksinkertaisena tai sitten kirjaan oli vain epätoivoisesti yritetty saada lisää sivuja 😀 Jos ei muuta, niin tämä kirja kannusti ainakin itseäni tekemään niitä “parhaita” valintoja!

image

Mutta palataanpa niihin motivaatio ja henkisen puolen kirjoihin, joita itse arvostan.

Ensimmäinen suosittelemistani kirja on suorastaan vanha, mutta todella hyvä etenkin henkistä hyvinvointia silmällä pitäen. Kyseinen kirja on Jari Sarasvuon Sisäinen tuli. Ihan huippu yksilö vuodelta 1997. Riittää, jos ehdit lukea tätä teosta vain yhden sivun päivässä ja pysyt silti hyvin kärryillä. Tämä kirja avasi omia silmiä muutama vuosi sitten ja kyseisen kirjan avulla opin kehumaan itseäni. En tiedä oliko se välttämättä näin narsistille naiselle hyväksi, mutta ainakin elämääni astui mukaan astetta positiivisempi ote.

Motivaation puolelta suosittelen suosittua kirjasarjaa nimeltä Taivas + Helvetti. Etenkin sarjan ensimmäinen osa vuodelta 2013 oli minulle todella motivoiva opus. Kirjasarjan kolmas osa alkoi jo tuntua vähän toistolta ja urheilija näkökulmasta kirjoitettu puoli ei innosta minua yhtään lukuelämyksen pariin. Mutta ehkä nämä kirjat vaativat juuri sen oikean flown 😉 Taivas + Helvetti kirjat ovat todellinen motivaatiopiikki niille joilla koulut ovat jääneet kesken tai kun ympärillä olevat ihmiset pitävät sinua hulluna 😀 Kirjassa esiintyvillä menestyneillä yrittäjillä on todella monella takanaan pelkkä kansakoulu. Hyvä muistutus taas siitä kuinka jokainen meistä pystyy ihan mihin vain, jos vain itse uskoo siihen tarpeeksi. Edelleenkin epäilen itse vähän tätä monissa motivaatio kirjoissa esitettyä väitettä lottovoiton kohdalla. Miten ihmeessä voit voittaa lotossa pelkällä uskolla. Eikö se kuponki ole pakko kuitenkin ostaa, ikään kuin edesauttamaan tätä uskoa??? :DDDD

Toivoisin että lukijat listaisivat ikäänkuin vinkiksi minulle ja muille, mitä muita hyviä tämän maailman kirjoja olette lukeneet. Suosituksia kiitos! Minulla ei ole nyt yhtään sellaista (motivaatio)kirjaa, joka on PAKKO lukea…. :DD

igFF8DhKddXU2KCZWRAeb8mBTYuWHkCiLnllxq-Uv08
Photo By Olivier Béaslas

Maanantaina ilmoitan kenen kanssa lähdemme yhdessä rääkkäämään jalkoja. Älä unohda käydä (viimeistään tänään 9.1) kommentoimassa edellistä postaustani Isoja päätöksiä, mikäli mielit #bikinifitnesshelvetti jalkatreenille kanssa.

lindapaldanius

9 vastausta artikkeliin “Paras”

 1. Hyviä kirjoja on paljon, mutta jos Kuntoilu/terveys/hyvinvointi puolella pysytään niin Janne Viljamaan ”Pakko Saada” jos haluaa riippuvuuksista lukea tai kokee että sellaista on(liikunta-addiktiosta oma kappale)Ravitsemuspuolelta ehdottomasti ajatuksia herättävä Mats Eric Nilssonin ”Aitoa Ruokaa” ja ”Petos lautasella” Suosittelen myös Jillian Michealsin(suurin pudottaja valmentaja) ”Rajaton” kirja vaikka aluksi epäilin sen olevan täynnä saarnaa ja syyllistämistä, mutta olikin varsin asiallinen ja kannustava kirja.

  • Kuulostaa hyvältä, täytyy laittaa ylös nämä!

 2. Kiitos vinkeistä! Täytyy sinun takia antaa Jari Sarasvuolle mahdollisuus. 😁

  Itse katselin ennen joulua tuota Paras-kirjaa, mutta joku siinä tökki sen verran, etten ostanut. Ja ilmeisesti hyvä niin.

  • Joo laitan ehdottomasti kolikkoni mielummin Jarille kuin tälle norjalaiselle ihmeelle :DDD

 3. Mä luen hyvin vähän tätä osastoa nykyään, ja oikeastaan suhtaudun niihin vähän varauksella, mutta meinasin lukea sen Lihastohtori-kirjan, on kuulemma hyvä. Salaisuus -kirjan luin joku vuosi sitten – siinä on pointtinsa, jos nyt vähän ees suodattaa, on nimittäin just sitä osastoa että ”jos uskot voittavasi lotossa, voitat varmasti, sinun pitää vain elää ja käyttäytyä niinkuin olisit jo voittanut (viis siitä ostitko sen kupongin). Jos etsit miestä, elä kuten olisit jo löytänyt hänet, ja hän löytää sinut.” Jep, veikkaan mäkin että se mies löytää sut helpommin jos käyt treffeillä vaikka sitten ittes kanssa kuin jos istut vaan himassa oottamassa että se tulee soittamaan ovikelloa 😄 mutta ennen kaikkea kirjan plussa oli se positiivinen pohjavire, jota se kannustaa virittämään elämään, vaikka se yli-inhimilliseen maailmaa pyörittävään universumin henkeen uskova höttö meneekin vähän yli hilseen.

  • Taidan seuraavaksi etsiä käsiini tuon Salaisuuden, kiitos vinkistä!

 4. Kannattaa lukea Älä hikeenny pikkuasioista (Richard Carlson), mukavia ja herätteleviä elämänmakuisia vinkkejä jokapäiväiseen elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta