Iätön nainen

Tänään Helsingin Sanomissa oli iso juttu 43-vuotiaasta bikinifitness-kisaajasta. Upea juttu kaiken kaikkiaan, mutta omaan korvaani särähtää iän korostus. Milloin 43 -vuotiaasta on tullut vanha?  “Hän on 43-vuotias ja todennäköisesti Suomen vanhin bikinifitness-kilpailija. Valtaosa kilpakumppaneista on puolta nuorempia.”

24041_383421761036_5319752_n
Vuosi 2010

Itse olen aina halunnut korostaa sitä, että bikini fitness ei ole nuorten tyttöjen laji. Kun kehoa lähdetään rääkkäämään ja viemään äärirajoille on hyvä, että elämässä on tapahtunut vähän muutakin kuin “äiti miksi sä et oo käynyt kaupassa” meininkiä. Bikini fitness on laji, jossa sinusta saa sanoa ihan mitän vain ja olet jatkuvan suurennuslasin alla. Ei siis riitä, että olet löytänyt itsestäsi lajiin vaadittavan urheilija minän. Urheilija minän lisäksi sinun pitää pystyä käsittelemään terveellä tavalla kritiikkiä ja niitä suomalaisille epätyypillisiä kehuja.

Vuosi 2011 Photo by Sari Leimu
Vuosi 2011

Juttu on hyvä osoitus siitä että 43-vuotias voi olla vielä ihan yhtä “kuuma” kuin parikymppinen. Itse koen niin että aikuinen nainen on yleensä viehättävämpi kuin 21-vuotias “no talent” nainen. Aikuinen nainen osaa jo arvostaa itseään ja kaiken lisäksi osaa jo jotain. Aikuisen naisen ainut talent ei ole “olen nätti” :DDD

Vuosi 2012
Vuosi 2012

Itse katselen usein ihaillen kollegani. Hän on rapiat kymmenen vuotta minua vanhempi. Pidän häntä ulkonäöllisesti ikätoverinani. Minusta nelikymppinen nainen voi helposti kilpailla viehättävällä ulkokuorellaan samassa liigassa parikymppisten kanssa (myös ilman leikkelyä). Terveelliset elämäntavat näkyvät naamasta ja kehosta! Teini on teini ja nainen on nainen. Makukysymys!

Vuonna 2012
Vuosi 2013 Photo by Niko Raappana

Itse koen että olen vuosi vuodelta varmempi itsestäni ja näin ollen viehättävämpi. Kolkuttelen kolmeakymppiä ja koen olevani vielä ihan pikkutyttö. Tällä pikkutytöllä ei ole asiaa edes r-kioskille ostamaan ässä-arpaa ilman henkilöllisyystodistusta. En tiedä on syynä tähän kiristynyt lainsäädäntö vai se, että nykyisin aikuiset naiset ovat iättömiä. 21-vuotias voi näyttää nelikymppiseltä mega tällingeissä ja meikitön nelikymppinen, parikymppiseltä nudelookissaan.  

Vuosi 2014 Photo By Petri Mast
Vuosi 2014 Photo By Petri Mast

Tähän postaukseen olen koonnut oman viiden vuoden vanhenemiseni. Koen että ulkokuoreni ei ole rapistunut päivääkää. Vuoteen 2016 jatkan omasta mielestäni viehättävämpänä kuin koskaan, jolloin kilpailen seuraavan kerran 28-vuotiaana bikinifitness-kisaajana :DDDDDD Muistakaa siis #Timmikuu

Model: Linda Paldanius 2.9.2015 Rautatieaseman Metropysäkki, Helsinki Anssi Lauri Photography
Vuosi 2015 Photo by Anssi Lauri Photography

Omia elämäntapojasi parantamalla ja näin lisäämään hyvinvointiasi, sinäkin voit olla minkä ikäisenä tahansa oman elämäsi kuumis :DDD

lindapaldanius

9 vastausta artikkeliin “Iätön nainen”

  1. näytät todella erilaiselta vaaleampi hiuksisena! En ollut tuntea 😀 ihana luonnon lapsi tulee mieleen. Mutta juu, et sä kyl vanhentunut ole ainakaan ulkonäöllisesti 🙂

  2. Kiitos tästä erilaisesta kirjoituksesta☺️ Itse olen 54v. ja hämmästyn aina jos saan ihmisiltä positiivista palautetta ulkonäöstäni tai miehiltä jopa selkeää ihailua. Haluaisin edelleen osata ottaa sen luontevasti vastaan. Usein vain tulee ajateltua, että kunhan vaan puhuu lämpimikseen. Mähän oon jo vanha. En mä enää voi olla hyvännäköinen. Nyt täytyy muuttaa omien ajatusten suuntaa. Sitä vain ehkä tulee itsekin oltua ikärasisti. Eihän vanhempana nainen enää voi olla viehättävä. Mies voi. Hyi, nyt täytyy muuttaa omakin ajattelutapa! Se olkoon mun uudenvuoden lupaus.

  3. Kiitos, mun kolmenkympin kriisi katos juuri 😆. Vielä hetki sitten olin sitä mieltä et oon liian vanha tiettyihin juttuihin. 5 vuotta sitten aloittaessani AMK opinnot (olin 25v) ja mieheni aloittaessaan opinnot 30v, eräs ystäväni sanoi että ihailee meitä koska jaksamme vielä opiskella. What!? Mun mielestä elämä on yhtä opiskelua. Nyt 30vuotiaana olen jälleen harkinnut opiskelua. Vaatii ehkä enemmän järjestelyä kun 5 vuotta sitten, mut miksi en voisi.

  4. Oikea asenne! Olen myös itse samaa mieltä – kokonaisuus ratkaisee. Nuoremmilla naisilla ”etuna” on (yleensä) optimistinen ja naiivikin suhtautuminen elämään sekä kimmoisa ja uudistumiskykyinen iho. Mitä enemmän keho vanhenee, sitä enemmän myös kokemukset karttuvat. Itsetunto ja käsitys omasta itsestä vahvistuvat ja se näkyy myös ulospäin.
    Kun katson vuoden 2015 kuvaasi olet mielestäni terveellä tavalla oman arvonsa tunteva nainen, jonka ei tarvitse luottaa pelkästään ulkoiseen koreuteen voidakseen hyvin. Kun katson itseäni peilistä, näen aivan saman. Onneksi, sillä mikään ei tunnu paremmalta kuin terve itseluottamus!

  5. Haha joo kyllä mä koen että olen nyt lähempänä kolmeekymmentä kuumempi (voiko tota sanaa käyttää itestään :,,D) kuin parikymppisenä. Ite olin ainakin nuorena niin epävarma itsestäni että eihän se ny mitenkään viehättävää ollut, vaikka semmosta kroppaa en ikinä enää tule saamaan. Silloin en vaan tajunnut olevani fyysisesti elämäni kunnossa ja nyt taas arvostaa kaikkea muuta enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta