Paljonko #bikinifitnesshelvetillä menee viikossa ruokakauppaan rahaa?

Olen tällä hetkellä siis “reverse” dieetillä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että yritän saada kehoni hyödyntämään kasvavassa määrin ruokaa (etenkin hiilihydraatteja). Tällä hetkellä ruokailen karkeasti seuraavasti:

 

Aamupala: 60g puuroa, 2 kpl kananmunanvalkuaisia, 1 kpl kananmuna

Lounas: pinaatti, rasvaa, kanaa, tomaattia ja kurkkua + omena

Iltapäivä: 50 g ruuroa + 30 heraa

Palautusjuoma: 30g heraa + banaani

Iltapala: 100g riisikakkuja, parsakaalia, kanaa tai kalaa, marjoja

Marjat olen tietenkin kerännyt itse 🙂

Ruokavalioni (yrittää) on gluteeniton ja maidoton, joka osoittautunut verrattain edulliseksi vaihtoehdoksi. Karkeasti arvioituna päivän ruokailuni maksavat 6,5 e ja tämäkin summa on aika yläkanttiin. Eli marketti kuin marketti ja 6,5 e / per. päivä riittää (HUOM! en ole laskenut mukaan lisäravinteita). Eli viikossa kulutan noin 45e ruokakauppaa, super halpaa eikö!!!

Jatkossakaan ruokamäärien lisääminen ei tule näkymään kassakuitissa, koska nostot kohdistuvat lähinnä aikaisemmin mainitsemaani hiilariin. Riisikakut ja etenkin kaurapuuro ovat suorastaan naurettavan edullisia. Palatakseni vielä tuohon maidottomuuteen. Täytyy todeta, että vaikka esimerkiksi Alpron tuotteet voivat tuntua hintaville verrattuna normi maitotuotteisiin. Käytän kasvipohjaisia tuotteita lähinnä herkutteluun. Nautin usein muun muassa kahvin mustana 😛 Mutta jos esimerkiksi popsit maitorahkaa kuten jokainen aito punttijuntti, tulee ostoskorille helposti lisähintaa useampi euro. Eikö maitorahkan hinta pyöri euron pinnassa? Eli pari rahkaa, juustot ja maidot kylkeen ja ostoskoriin tulee helposti +3,5e lisää / per. päivä.

Onko #bikinifitnesshelvetti ja jäätävän ärsyttävä maidoton ja gluteeniton ruokavalio sittenkään niin kallista touhua kuin luullaan?

Jos mietitään tätä kustannuspuolta vielä pidemmällä tähtäimellä, säästöä tuovat myös muun muassa olemattomat ravintolaruokailut. Ravintolassa käydään harvoin syömässä, koska yleensä kotona on “parempaa” ruokaa 😀 Lisäksi baarissa tulee käytyä ihan äärimmäisen harvoin ja vaatteidenkin ostaminen jää hyvin vähälle, koska kaikki vapaa-aika menee salilla.

Mutta toisaalta kun herkutellaan, herkutellaan isolla kädellä! Joka tapauksessa säästöä tai ei?!? Meikä on kyllä säästöpossujen kuningatar :PPPPP

Baarimikko :D

Ihanaa vuodenvaihdetta kaikille! <3 Oma uuden vuoden illallinen ei 100 varmasti pidä sisällään riisikakkuja 😉

lindapaldanius

13 vastausta artikkeliin “Paljonko #bikinifitnesshelvetillä menee viikossa ruokakauppaan rahaa?”

 1. 60g puuroa: onko kyseessä kuivapaino kaurahiutaleita vai 60g itse keitettyä puuroa? ja mikä on ruuro? askeettinen ruokavalio mut mikäs siinä jos sopii….. lasketko makroja?

 2. onko 60g puuroa kuivapaino hiutaleita vai itse puuroa? ruuro on varmasti puuro? aika askeettinen ruokavalio paljonko menee kalaa/kanaa per ateria? lasketko makroja?

  • Yleensä on tapana puhua kuivapainoista 🙂 Puuro voi olla esimerkiksi riisipuuroa, kaurapuuro tai juuri sitä mitä huvittaa sillä hetkellä syödä. Elämän ei tarvitse olla vaikeaa tai mustavalkoista :))) Askeettinen mielikuva tulee varmasti siitä, että en käytä maitotuotteita tai gluteenia, mutta tämä toimii keholleni hyvin. En missään nimessä punnitse jokaista suupalaani näin offilla. Halusin lähinnä kuvata ruokavaliota kustannuksien näkökulmasta, en jakaa vinkkejä ruokailuun! Siksi en ole kirjannut tarkempia määriä. Lasken makroja, mutta lähinnä mietin milloin kannattaa syödä ja mitä. Muutan rakennetta aika vapaasti sen mukaan milloin satun kyseisenä päivänä treenaamaan. Proteinia voi syödä tosiaan sen 2-3 kg per. painokilo.

 3. Mulle tuli vaan mieleen, kun puhuit tuosta maitorahkan kalleudesta ym. Niin etkö sinä ota maitorahkan tilalle palautusjuoman? Palautusjuoma voi olla toki halvempi kuin se maitorahkapurkki, mutta jos ei halua vedellä ”mömmöjä” vaan saada sen palautuksen ravinnosta, niin mun mielestä tuohon ruokailuihin kuuluisi myös laskea herajauheiden hinnat mukaan..

  • Kyllä ja se on nopeasti laskettu. Tulos on sama, olen sponsoroitu urheilija 😉 Ja en missään nimessä väittäisi että lisäravinteet ovat mömmäjä….!

 4. Taas näitä ihmisiä, jotka ovat ”maidottomalla” ja käyttävät heraa. Kuuluuko voi myös tähän ”maidottomaan” ruokavalioon?

  Olisin voinut kuvitella ruokavaliotasi kalliimmaksi. Yllättävän edullista näyttää olevan : )

  • Niinpä! Ja näkisitpä kun herkuttelen, siinä ei ole maidottomuudesta tietoakaan! Ihan tosissaan käytän herasta aina hydroisoa, sitä vatsani kestää. Kaikista halvin hera on takuuvarma turvotuksen tuoja 😉

 5. Ei liity yhtään postaukseen, mutta oon miettinyt ig-kuvista, että missä liikkeessä oot töissä? 🙂

 6. Voispa pölliä tuon sun aamupalaesimerkin omaan käyttöön! Pelkällä puurolla tuntuu, että se nälkä pysyy poissa sen 15min ja kun ehtii töihin nii heti on nälkä 😀 Eli kiitoksia vinkistä! Maitotuotteet on mullakin jäänyt pois ykstellen: vaikken laktoosivammanen ole, niin väliaikaisen raskausmahan niillä kyllä saa aikaseksi. Rahka oli pahin. Valaistus iski kun näin aikoja sitte sun jonku ihanan pömppömahakuvan jossa luki, että näin käy ko syö rahkaa :DD Tackar och bockar!

  • Pölli ihmeessä :DDD Jokaisella aterialla kannattaa muistaa syödä myös jotain missä on proteiinia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta