#Bikinifitnesshelvetti joulupöydässä

Näin joulun korvilla olen skannannut kaupasta uusia herkkuja ja vähän normi rutiineistani poikkeavia tuotteita joulupöytään.Tämä joulupöytä asia on saanut minut pohtimaan myös millaisena vieraana minut mahdollisesti koettaisiin. Fakta on kuitenkin se, että syön kyllä ihan kaikkea kun itse niin tahdon. Mutta tätä on välillä vaikea toitottaa ihmisten alitajuntaan. Muiden ihmisten korvissa omasta ruokavaliostani löytyvät sanat kuten fitness, maidoton, gluteeniton, sokeriton kuulostavat aika kamalilta, etenkin jouluna…. Nämä trendi termit ovat pistäneet silmiini myös skannaulujeni lomassa ruokakaupan puolella.

IMG_1661Ihan jotenkin naurattaa millainen numero esimerkiksi gluteenittomista ruuista tehdään. Sana gluteeniton on kai nyt vaan niin super myyvä myyntikikka. Itse olen sitä mieltä, että gluteenittomasta ruokavaliosta ei saa tehdä minkään tason numeroa, jos sinulla ei ole lääkärin toteamaa keliakiaa. Mikäli vietät joulu vieraissa, eli kylässä ja olet jollain erityisruokavaliolla omasta tahdostasi (et pakosta). Muista olla mainitsematta siitä. Joulu osaa olla suhteellisen stressaavaa aikaa, etenkin emännille. On varmasti kamalaa yrittää miellyttää kaikkia ja pohtia mitä siskon miehen serkun makroihin sattuu mahtumaan. Ota mitä on tarjolla ja ole tyytyväinen kaikkiin niihin ilmaisiin safkoihin joita nenäsi eteen on kärrätty. Vaikka monesta joulupöydästä löytyy sika, se yksi taitaa riittää :DDD

IMG_1662Nykyään jopa pilttipurkkeihin on kirjoitettu isolla gluteeniton ja sokeriton. Koska kyseessä on vanha kunnon ryöstöjenkkifirma Nestle, kuluttajaa pidetään ihan kätenä. Tämä kädettömyys näkyy muun muassa seuraavassa lauseessa, joka avaa sanaa sokeroimaton: “tuotteeseen ei ole lisätty sokeria, jotta lapsi ei totu lisätyn sokerin makuun” 😀 Kiitos vinkistä 😉 En olisi itse pystynyt päättelemään tätä tuoteselosteesta hiilihydraattien kohdasta, johon on eritelty sokerin määrä. Onko hedelmissä itsessään luontaisesti hedelmäsokeria :DDD Onneksi minun ei tarvitse miettiä miten hedelmäpiltissä on sokeria, vaikka siinä lukee isolla sokeroimaton. Kiitos Nestle.

Oma joulupöytä tulee olemaan maidoton ja gluteeniton, mutta tiedän kyllä ilman tuoteselosteita aika pitkälle mitkä tuotteet täyttävät kyseiset kriteerit :’D

Syntistä meininkiä aion toteuttaa lähinnä määrien, en rasva pitoisuuksien saralla. Kyllä kalorit saa pilviin myös niillä puhtailla tuotteilla kuten hedelmät, mantelimaitoon tehty riisipuuro, bataatti ja graavilohi. Joten ei pelkoa että tämän likan #bikinifitnesshelvetti pylly kapenee jouluna.

Malmin luotettava fitness 24/7 tulee varmasti tutuksi myös jouluna, mutta ruokailujen saralla ajattelin toteuttaa samaa rentoa asennetta kuin tähänkin asti kisojen jälkeen olen tehnyt.

800_6233

Ihanaa joulua!! Nauttikaa <3<3<3<3<3

Muista, että jouluna ei jaeta pyhimyksen palkintoa “puhtaimmalle ruokavaliolle”. On ihan sama jos syöt 300g kaurapuuroa vs. Fazer sininen 1 suklaalevy. Pluskaloreilla tulee painoa. Ei ole mitään väliä kuinka pyhällä ruokavaliolla joulumätöt toteutat.

lindapaldanius

5 vastausta artikkeliin “#Bikinifitnesshelvetti joulupöydässä”

 1. Nestle on kylläkin sveitsiläinen firma, mutta toimiessaan jenkkilässä myös ja jenkkilän ollessa asianajajien luvattu maa on siellä myös yritysten tehtävä jopa yksinkertaisesta asiasta vielä selvästi mainittu ohje. Esim. Chevrolet autoissa sivupeileissä lukee ” objects in the mirror are closer than they appear”. Välillä ei voi kun ihmetellä, mutta ymmärrän kyllä pointin miksi yritykset suojautuvat kuluttajia vastaan ohjeet for dummies -tyylisesti =)

  Mutta tuo Nestle on kyllä oikeasti yksi iso s””tana suoraan sanottuna 😀 suosittelen katsomaan dokumentin :
  http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/dokumentit/ulkolinja-pullovesibisnes.html

  • Olen nähnyt kyseisen dokumentin ja voin suositella. Nestlen omistus on joo Sveitsissä, mutta amerikkalaisten Charles ja George Pagen perustama!

 2. juuri näin! jos ei ole keliakiaa todettu(joka on siis vakava, jopa hengenvaarallinen sairaus) ei se pieni määrä korppu-ruis- tai vehnäjauhoa tee mitään. kokemusta on nirsoilusta ja siitä tulee vaan kaikille paha mieli. tyhmäähän olisi ottaa omat valkuaiset tai jopa keittiövaaka! ei kaikkea voi saada juuri haluamallaan tavalla. jouluna voi syödä terveellisesti kuten sanoit hyviäkin vaihtoehtoja on. sali tulee mullekin tutuksi! kai sitä jouluna voi treenata? omat vanhemmat ei vaan pitäny sitä terveenä… mitä mieltä sä olet?

  • :DD Niinpä! Omilla porukoilla meni kyllä monta vuotta ihmetellessä: ”Onko salille päästävä jouluaattonakin”? Nyt jos en haluaisi mennä jouluna salille, saisin todennäköisesti vanhemmiltani vastaavaa ihmettelyä :DD Minusta jouluna voi elää myös ihan sitä ”tavallista elämää” vaikka töistä onkin mahdollisesti vapaata 🙂

 3. Kuka syö 300g kaurahiutaleita (joka siis vastaa suklaalevyä), se on puuroksi keitettynä noin kaksi litraa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta