Méxicon herkut :P

Jo useamman kuukauden ajan olen haaveillut lomailevani eksoottisessa ja aurinkoisesssa Mesikosssa. Loman vihdoin koitettua, todellisuus on osottautunut pikemminkin sadekaudesta nauttivaksi turistirysä Cancuniksi. Mikä on kyllä ihan tosi jees. Tämä 1970 -luvulla valmistunut rysä on äärimmäisen aurinkoinen paikka, vaikka ilmassa on ollut useammin monsuunia kuin aurinkoa. Ihmiset jotka asuvat Cancunissa ovat täällä turisteja varten ja sen kyllä huomaa. Super turvallinen mesta, jossa ihmiset ovat todella ystävällisiä!

DSC00475
Vanupuikko

Itse en ole mikään rannalla makaaja tyyppi, mutta en myöskään jaksa käydä ihmettelemässä joka ikistä nähtävyyttä. Kaiken kaikkiaan nautin lomalla ehkä vähän omituisista asioista. Tämän loman ykkösnautinnot ovat syntyneet seuraavista herkuista:

  1. Löysin Cancunista kuntosalin, jossa on Hammer Strenthin laitteita = ihan kuin olisi karkkikaupassa, pakko testata kaikki!
  2. Haahuilu, ihan huippu että on aikaa haahuilla!!
  3. Katukeittiöt, mitä likaisemman näköinen todennäköisesti sen parempaa ja tulisempaa 😛 <3
  4. Uudet ruoka-aineet / elintarvikkeet

Lomalla kulutan aikaani mielelläni kioskeissa / supermarketeissa / ruokakojuissa yms. Nautin niin super paljon elintarkkeiden hilpailuista ja ihmettelystä. Rättikaupoissa olen jaksanut seilata, etenkin täällä Cancunissa tasan sen kolme sekunttia. Kamalia I <3 Cancun paitoja on tarjolla enemmän kuin Suomessa on asukkaita ja niitä tyrkyttävät amigos ovat jäätäviä. Supisuomalainen sisäinen juttiuteni ei vain millään kestä sitä huutelua :DDD

Chichén Itzá valittiin 2007 maailman uuden seitsemän ihmeen joukkoon globaalin yleisöäänestyksen perusteella.
Chichén Itzá valittiin 2007 maailman uuden seitsemän ihmeen joukkoon globaalin yleisöäänestyksen perusteella.

Olen selkeästikkin saanut asetettua itseni täydelliseen loma -moodin, koska asiat joista normaalisti ärsyyntyisin ihan mega paljon ovat kaikonneet. Esimerkiksi: eilen eksyin kohtalaisen lahjakkaasti haahuiluni tuloksena. Mikä sinänsä ei ole yllätys, koska olen kova tyttö eksymään. Nollakompassini ketuttaa temperamenttistä luonnettani ja aiheuttaa usein hyperventilaatiota. Kun tähän normi (yksin + eksynyt) skenaarioon lisätään jäätävä pissahätä ja super kova sademyrsky, niin volá naama on 100% hapankorppua. Vai onko sittenkään? Noh, ei ollut. Huomasin että hulluuteni on saavuttanut taas aivan uuden levelin, koska tilanne lähinnä nauratti minua. Pääsin lopulta ihan turvallisesti takaisin hotellille ja huomasin että sain lähinnä kiksejä siitä miten siistiä oli olla eksynyt ja läpimärkä. Ei aikuisiällä tapahdu tälläistä, tuli ihan lapsekas olo!

Ruokakauppa haravointini mielenkiintoisin ja hyödyllisin tulos on ollut makujauheet. Huomaan, että hikoilen päivän aikana uima-altaallisen verran ja veden juonti meinaa välillä tuntua aika pahalle. Löysin siis sellaisia super käteviä jauhoja tsiljoonassa eri maussa. Ideana on että nämä makujauheet on pakattu käteviin annospusseihin, jossa suhde on esim. 1 pussi per. 2 l vettä. Tämän hetken suosikkimakuni on ananas. Makrokyylille voin kertoa että mm. kyseisessä ananaspussissa on 3 kcal per pussi! 🙂

DSC00431

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta