Paris <3

Olen tällä hetkellä Pariisissa 12:sta ihanan tulevan kollegani kanssa kurssimatkalla. Olemme täällä juhlimassa koulun päättymistä. Valmistumisen juhlimiseen olemme päättäneet aloittaa rakkaudelle, eli siksi Pariisi <3<3<3<3<3

DSC00269

Budjetti on ikävä kyllä vähän opiskelijahenkinen ja siksi mm. Pariisin hotellimme on aika kämänen. Kuntosalista saa siis vain haaveilla, mutta ei hätää olen muutenkin vähän pakkolomalla salista :DDD Olen ollut super kipeä keskiviikosta lähtien ja ääni on alkanut kulkea vasta nyt. Ikäväkseni kuume tavoitti minut vasta täällä Pariisissa maanantaina, mutta onneksi huonetoverillani Niinalla oli särkylääkkeitä mukana, joten pahimmat horkat saatiin yön pimeinä tunteina kuriin.

image

Saavuimme Pariisiin sunnuntaina. Jolloin meno oli super rajua, koska ensimmäinen kosketus Pariisiin oli kyynelkaasu. Tästä kaasumyrskystä mainitsinkin jo edellisessä postauksessa. Vaikka kyynelkaasu säikäyttikin, jatkoimme silti hyvillä mielillä Pariisin haravointi. Kävimme mm. ihmettelemässä riemukaarta. Kaiken kaikkiaan Pariisin keskusta on nyt todella tiukasti vartioitu. Armeijaa ja poliiseja on joka paikassa. Kaikkialla suoritetaan myös kassin tarkastuksia ja passin pitää olla koko ajan mukana ylimääräisten tarkastuksen varalta.

image
Love <3

Kämäisen hotellimme aamupalalla oli tietenkin tarjolla vain kovia rasvoja ja gluteenia… Mutta ei hätää, minulla on mukanani omat puurot ja M-nutrition valkosuklaa-hasselpähkinä prodet :PPP Hyvää on!! Lisäksi hotellin kämäisyyden voi antaa helposti anteeksi, koska noin kymmenen metrin päässä on AIVAN SUPER huippu ostari!! Menin taas ihan sekaisin siellä! Kauppakeskuksessa sijaitseva ruokakauppa on niin viimeisen päälle! Kyseisessä kaupassa on tarjolla noin 100 erilaista valmissalaattia! Mä en kestä, syön ne kaikki! Lisäksi kyseiseltä ostarilta löytyy ihan huippu meikkikauppa KIKO. Kyseinen merkki on super hyper edullinen, mutta silti laadukas. Siellä on pakko varmasti pyörähtää useampaan otteeseen, koska olen niin super ahne myös tässä suhteessa, kuten kaikessa muussakin! :DD

image

Palataanpa vielä sinne hotellin aamupalalle. Hotellissa on myös paljon ranskalaisia ja heille croisantti on tietenkin vakiovaruste aamupalalla. Kyseinen tuote on sellainen, jota meikäläinen ei kestä. Mä vaan niin inhoan croisantin makua. Voitaikina ei ole enää minua varten. Koin vastaavan voitaikina pettymyksen viime viikolla kun ähdin itseeni joulutorttua, hyi!!!! En yleensä arvostele muiden ihmisten ruokavaliota, mutta nämä croisantti-juhlat laittoivat kyllä kylmät väreet liikkeelle. Tyyli oli kuitenkin lähes poikkeuksetta seuraava: Otetaan kolme croisanttia ja vastaava määrä kahvia (vahvuutta triplaespresso). Croissantit tungetaan kahvin sekaan ja koko sotku tungeta naamariin kolmessa minuutissa, IIIKKK 😀

image

En tiedä veikö kuume vai tämä croisantti-kulttuuri minua mukanaan, mutta itse toteutin myös aikamoiset ruokajuhlat. Maanantaina en viitsinyt jarruttaa muiden menoa, vaan päädyin nauttimaan rakkaudesta ihan kahdestaan, vain minä ja Pariisi <3 Ostin lipun turistibussiin, jonka kyydissä katselin nähtävyyksiä kyyneleet silmissä. Kierroksen historialliseen opastukseen oli upotettu aivan ihanat tunnelmamusat. Fiilis oli niin käsittämättömän ihana. Sain istua tässä kaksikerroksisen bussin yläkerrassa ihan keskenäni, koska Pariisissa oli paljon poikkeusjärjestelyjä ilmastokokouksesta johtuen. Pariisi vilisi maanantaina presidenttejä ja siksi monet pääväylät olivat suljettuja. Turisteja oli niin vähän liikenteessä, että sain käyttää turistibussia taksin tapaan. Hyppäsin pois kyydistä kun näin jotain mielenkiintoista ja heilutin bussin taas kiinni kun se osui kohdalleni. Maanantaina yksikään vohveli ei päässyt minua karkuun kun nautin mm. Pariisin muodista, metrotunneleista, vahanukkejen kanssa itseni kuvailusta ja punaisista lyhdyistä 😉 Ai niin, en tainnut ollut ainut nälkäinen Pariisin kujilla. Rakkauden kaupungissa miehet ovat myös todella nälkäisiä! :DDD

Tiistaina kuume oli sen verran korkealla heti aamusta, että tyydyin viereisen ostarin ranskattaren rentouttavaan selkähierontaan. Hierontapöydän alle jätin jälkeen mojovan räkäkertymän, mutta teki kyllä hyvää saada selkää vähän auki 12 h yöunien jälkeen. Selkä vetreänä makasin lopun päivää hotellihuoneessa satsumapussi kainalossa ja ihmettelin amerikkalaisten näyttelijöiden ranskan kielen taitoa 😉

Tänään matkamme jatkuu Meksikoon!

lindapaldanius

10 vastausta artikkeliin “Paris <3”

  1. joo en mäkään ymmärrä tuota croissanttia, varmaan maailman turhin höttöhiilarikovarasvapommi ei mitään terveellistä. tosin ei sen aina tartte ollakaan, jos nauttii niin syö. kulttuurikysymys varmaan tämäkin, tuskin ranskalaiset ymmärtävät esim karjalanpiirakkaa. ihanan valoisaa siellä on Suomen synkkyyteen verrattuna….

  2. Ranskassa taitaa olla joka hotellissa aamiainen tämän tyyppistä, croisantti, pulla ja kahvi. Nizzassa saatiin tästä ihanuudesta maksaa vielä 7 eur/aamiainen! (etukäteen maksettu siis, ei oltu tietoisia aamiaisen laadusta). Eli kyllä, omat jauhot mukaan vaan 🙂

  3. Apua! Äitini on hieroja. Etkö ole kuullut, ettei kuumeisena saa mennä hierontaan, niin kuin ei myös saunaankaan? Pistää kivasti verenkiertoa liikkeelle, ja tulehdusta eteenpäin. Olin muuten samaan aikaan Jussi-Ahossa ja lukiossa.

    • 😀 Tiedän kyllä :’DDD Ehkä sana hieronta oli liian vahva ilmaisu 😀 Nyt olen kuitenkin jo 100% terve, joten ei hätää 🙂

  4. Voi kun ette ole saaneet kunnon croissanttia. Suomen ’voitaikina’ ei ole suomeksi croissanttitaikina. Rapistua voitaikinan tapaan croissantin ei kuulu. Croissanttaikinan kuuluu olla NIIIIIIIN voista kosteaa, ettei se rapise. Croissant revitään sormin ja se ei rapise käsiin. Aikaisemmin olin itsekin, että mitä ihmeellistä ks.herkussa on mutta se karamellisuus kun kunnon croissanttaikinaa saa niin ei taivas. Pain au chocolat on samanmoinen.

    Pariisin hotellit ei ole suomen tähtiluokituksessa samaa sarjaa. Se on yleensä hyvin sattumaa millaisen hotellin siis saa. Siisteystaso on aivan toinen kuin Suomessa, mikä on ällöttävää. Se nyt vain on Ranska ja Pariisi.

  5. Nyt tulee hieman aiheen vierestä mutta minkämerkkiset noi sun ihanaiset silmälasit on? Sulla on joka postauksessa aivan ihania erillaisia laseja joten olisi kiva tietää minkä merkkisiä ne ovat, koska harvemmin näkee kenelläkään muita kun perus mustia ”tylsiä” laseja……Ja nuo aijemmin näkyneet siniset cat eye lasit on kanssa todella wau, tietoa niistä myös kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta