Fitness kisaajaan olematon sosiaalinen elämä

Fitness antaa ja ottaa.

Kisakunnon eteen rakennettu työ ei muodostu vain jokaisen suuhun menevän murusen punnitsemisesta ja lähes päivittäisestä pylly ruvella treenaamisesta. Lajissa kaikista kovimmilla on usein henkinen jaksaminen. Nälkä on lastenleikkiä verrattuna sosiaalisena erakkona olemiseen. Hyvänä esimerkkinä voin käyttää itseäni joka söi käytännössä koko AMK:n 3,5 vuoden opiskelun ajan yksin eväitä koulun käytävillä, muiden tulevien kollegojen nauttiessa ruokansa seurustelun lomassa koulun ravintolan puolella 😀

Sosiaalinen erakoituminen korostuu etenkin kun yritän soveltaa kisadieettiä sosiaaliseen elämään, joka tapahtuu salin ulkopuolella. Itse olen sukeltanut niin syvälle fitness kuplaani, että en edes enää näe kisadieetissä mitään ns. “normaali elämästä” poikkeavaa. Tällä hetkellä keikun dieetti viikolla #29 ja koen että elän “normaalia elämää”. Päiväni tulevat rakentumaan hyvin saman tyyppisesti ruokavalion ja treenien osalta myös MM -kisojen jälkeen. Olen kuitenkin hämmästykseni huomannut, että kaikki eivät ole samaa mieltä ja huomaan myös aika ajoin itse että ehkä asia ei olekaan näin?

igFF8DhKddXU2KCZWRAeb8mBTYuWHkCiLnllxq-Uv08
Picture taken by Béaslas Oliviér

Viikonloppuna sain taas konkretisoitua itselleni kuinka pahasti olen koukuttunut omaan mukavuusalueeseeni (koti + työ + sali = Helsinki). Olen huomannut, että välillä oikein ahdistuksen ajatuksesta jossa poistun tutusta comfort zonestani.  Lauantaina päätin omaksi yllätykseni lähteä extempore reissulle Lahteen. Joo, erikoinen valinta tuo Lahti :DD Änkesin itseni ystäväni luo ja viikonlopun teemaksi valitsin rentoutumisen. Mikäli olisin jäänyt tuttuun tyyliin viikonlopuksi kotiin homehtumaan, olisin todennäköisesti rykinyt pyhäpäivän tuoman optikkoliike vapauden kunniaksi tuplatreenit. Eli ei levolle. MM-kisoihin olen valmistunut koko ajan hyvällä motivaatiolla, mutta viime viikon taisin mennä taas aika sumussa. Eli viikonloppu tuli todella tarpeeseen.

Lauantaiaamun aloitin Malmin fitness 24/7:ssa selkäsaunalla. Selkäsaunan jälkeen olin niin poikki että latasin itseni täyteen hiilihydraatteja ja nukuin päikkärit! Olen mennyt pitkään niin ylikierroksilla, että päiväunista ei ole tullut mitään. Päiväunien rentouttavan horroksen jälkeen siirsin itseni junaan ja otin suunnaksi Lahti Cityn. The Cityssä sain nauttia Daniel Craigin ketteryydestä ja hyvistä yöunista. Vitsi meikä nukkui sikeästi!

-1Ru6yR7L_uXiztYMBPM6JgGlTWVpqZFRdVI4VF7rxI
Picture taken by Béaslas Oliviér

Sunnuntaina heräsin virkeä ja super innoissani koska pääsin vihdosta viimein treenaamaan Kuntokeskus K&M:lle. Noin kolmen viikon takaisella Lahden kisaviikonloppuna emme Eevin kanssa kerenneet kyseiselle salille ja se jäi ohuesti harmittamaan minua. Minusta on aina niin super motivoivaa päästä treenaamaan eri saleille, etenkin hyville sellaisille. K&M odotukseni palkittiin ja sali osoittautui todella toimivaksi kokonaisuudeksi. Erityisesti minuun teki vaikutuksen ilmanlaatu ja vapaiden painojen välittömän läheisyyden avaruus. Suosittelen!

Viikonlopun spontaani fiilikseni oli super hyvä muistutus itselleni kuinka ahtaan fitness kuplan olen ympärilleni rakentanut. Ehkä minunkin on aika lopettaa kuplani puhaltelu ja harkita välillä sellaista erikoisuutta kuin elämä. Parin viikon päästä saan taas hyvän tilaisuuden testata tätä ihmeellistä käsitettä nimeltä elämä Unkarin MM-kisojen jälkimainingeissa. Toivon todella, että onnistun raahaamaan luisevan takamukseni muuallekin kuin ravintoloihin ja ehdin tutustua edes muutaman silmäyksen verran Budapestin arkkitehtuuriin. Unkarin vierailuni tulee olemaan ihka ensimmäiseni #2weeksout!

 

Rentouttavan viikonlopun ansiosta onnistuin nukkumaan vielä sunnuntainakin kotiuduttuani viikonlopun toiset päiväunet. Vitsi mitä luksusta!

Energistä viikkoa kaikille!

lindapaldanius

8 vastausta artikkeliin “Fitness kisaajaan olematon sosiaalinen elämä”

  1. No kliseiset mikään ei jatku ikuisesti ja kaikki hyvä loppuu aikanaan pätee myös tähänkin joten kannattaa nauttia kuplasta vielä kun se on voimissaan eikä pelätä sen loppumista se pyrkii korvaantumaan jollain toisella mielihyvää tuottavalla koska ihmisellä on geeneissä nähdä vihreä ruoho aidan toisella puolen ja koskaan ei ole hyvin the end. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö vatsalihakset näy vielä kahdenkymmenen vuoden päästä olisi hienoa jos keski-ikäisetkin treenaisivat kroppaa 😉

    • eteenpäin mars: ootko koskaan kuullut käytetettävän pisteitä tai pilkkuja kun kirjoitetaan tekstiä koska silloin sitä olisi huomattavasti helpompaa lukea mutta siitä huolimatta kaikkea hyvää sinullekin

  2. Mitäs erikoista siinä Lahden kuntosalissa on? Tai siis onks se jotenkii kuuluisa? 😀 mielenkiinto heräsi.. 😉 Oletko ajatellut mitä kisojen jälkeen? 🙂 Tsemppiä paljon, kylläpä aika menee nopeasti!!

    • En tiedä onko se nyt jotenkin ”kuuluisa”, mutta varmaan Lahden paras? Uusia kisatavoitteita en ole vielä asettanut, joten jatkosuunnitelmat riippuvat pitkälti niistä… Kiitos! <3

  3. Mä joudun vähän eri syystä syömään käytävällä ruoat koulussa (vatsa- ja imeytymisongelmat ja koulun surkea ”ruoka”) ja se on kyllä kurjinta ikinä. Tänä syksynä pitkien päivien takia tää on tullu hyvin tutuksi ja se salaatin mussuttaminen käytävällä on kaukana nautinnosta 😀 sitä mä vaan mietin et syötkö aina vaan kylmiä ruokia vai onko teillä jotain jääkaappi/mikro mahiksia koulussa? Meillä laureassa ei oo mitään sellasta :((

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta