Miksi ei kannata lopettaa syömistä jos haluaa laihtua?

Korviini on kantautunut näin talvilomien kynnyksellä yllättävän monesti typeryyksiä liittyen ruokavalioon. Stressi näkyy naamasta että vyötäröstä. Kohta pitäisi kehdata keikistellä Thaimaan auringon alla napa paljaana, mutta laardia on sen verran että naapuriakaan ei kehtaa katsoa silmiin. Tilanne ratkaistaan vanhalla kunnon näännytyksellä, eli paasto here I am!

Miksi ihmeessä hiillyn näistä “pitäisi varmaan lopettaa syöminen kokonaan” kommenteista. Siksi koska ne ovat tyhmyys asteeltaan vastaava tasoa kuin “pitäisi varmaan lopettaa nukkuminen kokonaan” ideat. Jep jep… Ja sehän olisi ihan viimeisen päälle 😀

Mikäli lopetat syömisen/ vähennät sitä radikaalisti elimistö siirtyy säästöliekille. Tämä shokin seurauksena elimistö jää ikään kuin kyttäämään milloin mahdollinen repsahdus tapahtuu ja liian rankkoihin dieetteihin kuuluu repsahtelu. Repsahtelun seuraksena suuhun tungetaan kaikki mahdollinen moska, mitä käden ulottuvilla osuu. Kuinkas siinä sitten käykään? Elimistön kyttäys palkitaan ja liika energia voidaan alkaa varastoida elimistöön muodossa läski, eli rasvana.

Alkuperäinen kunkkuidea heittää kuperkeikkaa ja se hikinen määrä rasvaa joka ollaan onnistuttu polttamaan paaston näännytyksessä, tuplaa rasvasolujen koon. On siis mahdollista että onnistut dieetin ansiosta lähinnä kasvattamaan rasvasolujesi kokoa, niiden pienentämisen sijaan.

image

Miten rasvasolujen kokoa voi kasvattaa dieetillä?

Lapsilla rasvasolujen määrä kasvaa lihomisen myötä, mutta aikuisiällä lihominen tarkoittaa rasvasolujen koon kasvua. Rasvasolujen määrä on siis vakio ja rasvasoluja ei voi hävittää. Rasvasolujen kokoon sen sijaan voi vaikuttaa. Eli jos lähdet dieetille vähän ylipainoisena rasvasolujesi koko on esim. m. Jotta saat pienennettyä rasvasolujasi koosta m, koon s, vedät kunnon näännytys dieetin. Onnistut ihmeen kaupalla dieetilläsi pienentämään rasvasolujasi kokoon xs. Lopulta itsehillintäsi pettää ja lihot alkuperäiseen lähtöpainoosi verrattuna esim. +5 kg. Ja näin dieetin ansiosta olet siis onnitunut kasvattamaan rasvasoluja kokoon l.

Eli varo liian rankkoja dieettejä! Sano ei liian matala kalorisille pikadieeteille!

Muista että suurin yksittäinen läskin selätys keino on syöminen!

image

 

lindapaldanius

10 vastausta artikkeliin “Miksi ei kannata lopettaa syömistä jos haluaa laihtua?”

 1. Itsekin mietin näitä ihmediettaajia ja paastoajia; jätetään aamupala jopa lounas välistä ja kappas sitten illalla jääkaappi tyhjenee. Ja mietitään miksi ei laihdu ja olo on vetäytynyt. Kunpa saisin äitiini järkeä, että ne kaalisoppa- ja etikkadietit ei tuo pysyviä tuloksia! Hyvä muistutus ja säännöllisen, terveellisen ruoan puolestapuhumista=)

 2. Muuten hyvä, mutta nykytiedon valossa rasvasoluja kyllä voi hävittää vielä aikuisiälläkin.

  • Ahaa! Voitko linkittää jonkun tutkimuksen? Kiinnostaa tuo prosentuaalinen puoli? Onko siis käytännön merkitystä?

 3. Hei,

  Kun tuossa joku mainitsi että rasvasoluja voi hävittää niin se ei valitettavasti ole mahdollista!

  Aikuisiällä lihotessa rasvasolut siis yleensä kasvavat. MUTTA jos ollaan oltu liian tiukalla dieetillä, jonka jälkeen yleensä tapahtuu isompi repsahdus tai jopa useita päivä kestävä repsahdus on rasvasolujen määrää mahdollista KASVATTAA! (tästä löytyy dataa yllinkyllin).

  Tästä syystä monille fitness-urheilijoille jokainen dieetti on entistä vaikeampi mitä oli edellinen dieetti.
  Kun heti kisojen/dietin jälkeen mätetään ruokaa kaksin käsin ilman rajoitteita.

  Tästä aiheesta löytyy mm. Layne Nortonin Youtube-kanavalta useita videoita. Tai jos lukeminen kiinnostaa löytyy mm. Lyle McDonaldin kirjoista lukemista aiheesta kiinnostuneelle.

  Hyvä ja ajankohtainen postaus joka tapauksessa 🙂

  • Juuri noita Layne juttuja olen itse kovasti seurannut. Voihan olla että rasvasoluja voi jopa hävittää, mutta tyyliin 0.00001%. Siksi kyselin ”uuden tutkimuksen” prosentuaalista merkitystä.

  • Edelleenkin on epäselvää, miten paljon rasvasoluja voidaan hävittää? Onko kyseessä merkittävä määrä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta