Koukussa

Lähes jokaisen meidän toimintaa voidaan ohjailla klassisella palkkio, rangaistus menetelmällä. Toimintaamme voidaan siis usein verrata koiriin. Koiramaisella käytöksellä en nyt hae takan haukkumista, johon ainakin itse sorrun laittoman usein. Koiran tavoin teemme asioita muiden mieliksi, mikä on kyllä ihan miellyttävä piirre myös ihmisessä 😀 Tämän miellyttävän mielistelyn ohella seuraamme palkkioita ja ne rangaistuksien perässä juoksijat ovat kyllä ihan oma genrensä! Ns. normaalit ihmiset palkitsevat itseään ja mielistelevät kanssaihmisiä palkkioilla. Nämä palkkiot voivat olla ihan mitä vain. Yhteistä palkkiolle on niiden koukuttava vaikutus.

 11219721_1019072374781082_3760575336037098939_n

Some eli sosiaalinen media on yksi omista isoimmista koukuistani. On ihan sama hengailenko somessa työn tai huvin merkeissä, sen koukuttava voima säilyy aina yhtä vahvana. Somessa palkitsen itseäni mm. kehuilla, huonoilla läpillä ja ystävillä. Olen huomannut että en osaa enää erotella koska vietän somessa vapaa-aikaani ja koska “töitä” tehden. Ehkä tuo sana “työ” on säälittävä tapani selitellä some riippuvuuttani.

Tekeekö some minusta narsistin?

Tottakai tekee, mutta olin narsisti jo kauan ennen somea! Jo ihan pikku kakarana rakasti olla THE Linda :DD Narsisti luonteeni kuvautuu hyvin rakkaan kaksoissisareni teinivuosina kehittelemässä lempinimessäni “MISS PIKKU IISALMI” tosin sain usein totella myös nimimerkkiä “CP”. Tuon “CP” nimen takana ei todellakaan ole mikään viileä englanninkielinen lyhenne, vaan se ihan aito alkuperäinen cerebral palsy 😀 Kiitos teini Laura! <3

Palatakseni vielä someen. Olen huomannut jopa heräileväni yöllä sinisen valon päällistelyyn ja selailevani sieltä tulevaa tärkeää informaatio, MISTÄ?!? Mihin ihmeeseen tarvitsen puhelinta kello kolme yöllä. Onko minulla tai läheisilläni joka yö joku hätä, ei taida olla… Tilanne olisi niin eri, jos olisin esimerkiksi setin ohuessa eksyttänyt kaikki ystäväni ja seisoisin Helsingin rautatieasemaaĺla ilman rahaa ja kenkiä :DDD Mutta kotona höyhenpeitteiden keskellä yöllä kello kolme, en tarvitse puhelinta vaan Nukkumattia. Miten ihminen voi olla niin pösilö että koukuttaa itsensä tämän tyyppisiin asioihin?!?

Toinen super pösilö oman elämäni koukku on kofeiini. Pösilönä onnistuin hankkimaan kahvihampaan vasta ensimmäisen kisadieetini aikana keväällä 2014. Fiksua eikö?!? Tätä ennen olin onnellisena naisena piristynyt pussiteen olemattomista kofeiini määristä.

 

Koukut jotka olen onnistunut selättämään:

-Tupakka

-Coca-cola

-Purukumi

Koukut jotka ovat vielä mutkalla kuin possunsaparo

-Some

-Kofeiini

Miltä sinun listasi näyttää?

Koukussa voi toki olla paljon vaarallisimpiin asioihin kuten päihteet, eli ehkä kaikki on sittenkin tosi hyvin! 🙂

lindapaldanius

14 vastausta artikkeliin “Koukussa”

 1. Ihanaa taas lukea näitä rehellisiä postauksia! Kai ihmisellä paheita saa olla? Eihän kukaan ole täydellinen(vai?)? Jostain luin että niin kauan kun pahe ei vahingoita itseäsi tai läheisiäsi se on ok. Mun pahe on liikunta niin hyvässä kun pahassa. Miksi se h***n yksi lepopäivä viikos on niin vaikea pitää? Oisko vinkkejä? Muut paheet kynsien ja hiusten näpräily, liika huolehtivaisuus muista(jolloin itse jään taka-alalle)ja välillä työ.

  • Olipas hyvin kirjoitettu! Joo itsekkin ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä siihen lepopäivään!

 2. on oikeesti jännä miten some koukuttaa nykypäivänä vaikka ennen siitä ei ollut tietoakaan. Ehkä voisit haastaa itsesi ja irrottautua somesta vähäksi aikaa? 🙂 kahviriippuvuus on myös täällä melko vahva ja ilman aamukahveja koko päivä jää aamuksi 😀

  • Ehkä liian kova haaste ja kuka sitten kirjoittaisi mun blogia :DDDD

 3. Mulla ei oo muita riippuvuuksia kuin tupakka. Eikun onhan mulla myös pepsimax, tosin en kuvittele kuolevani jos en sitä saa, niinkun tupakan kanssa käy :DDDD Sokeririippuvuudestakin oon päässyt eroon.
  Mulla on paha tapa selitellä itelleni että kun en käytä muita päihteitä tai ei ole muita ”vakavia” riippuvuuksia niin saan polttaa. Typerä ajatusmalli josta pitäs päästä eroon.

  • 😀 Edistystä sekin! Nyt vaan se tupakka pois! <3

 4. Hyvin kirjotettu, jostain syystä nauratti kauheesti 😂
  Luin kokoajan otsikon ”koulussa” ja odotin tylsää kirjotusta, eipäs ollutkaan.
  Tupakasta oon päässy eroon ja energiajuomat vaihtunu noccoon ja celsiukseen. Someriippuvuuden yritin selättää myymällä puhelimen, mutta ei se käyny ihan niin helposti, otin tabletin käyttöön😁

  • Heti säikähdin että olinko kirjoittanut vahingossa koulussa, ei olisi ollut ihme :DDD

 5. Moikka! Hei mitä mieltä olet superfoodeista (esim. Chian siemenet) ja niiden, sekä vitamiinien käytöstä? Mitä vitamiineja itse käytät? 😊

  • Superfoodit on tosi jees! Oma superfood suosikki on levä, eli chlorella ja spiruliina yms.
   Chian siemeniä kannattaa testata jos kärsit esim. ummetuksesta, toimii! 😀
   Syön oman monipuolisen ruokavalion lisäksi useampaa vitamiinivalmistetta.
   Super kyssäri, mutta super laaja :DDD

 6. Vitsi, että näytät kauniilta suu kiinni. Nuo ”missihymyirvistys” selfiet on varmaan tarkoituksellakin otettu pilke silmäkulmassa, mutta näytät niiin paljon kauniimmalta vähemmällä irvistyksellä. Hymyillä kun voi myös suu kiinni, ilman että alahampaat näkyy 😀 Kiitos persoonallisesta ja hauskasta blogista!

  • Kiitos 😀 Jatkossakin aion kyllä myös hymyillä myös hampaat näkyvillä.

 7. Kiitos Linda <3 Tämän tekstin luettua alkoi oma funtsausprosessi; tää upea fitnesskissa on joskus polttanut ja nyt sen suurin ongelma on purkka tai some… Ja nyt itsellä 10 päivää ilman tupakkaa! 😀 Huikeaa-ja vaikeaa, mutta kyllä tää tapa nujerretaan! Mutta kiitos sulle inspiraationlähteestä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta