Säälistä MM-kisoihin!

Näin siinä sitten kävi että meikä lähtee Unkariin MM -kisoihin, vaikka SM -kisoissa olin vasta sijalla kaksi. Säälistä ei kuitenkaan ole kyse. Yleisen käytännön mukaan on tapana lähettää MM -kisamatkalle sarjan toiseksi paras kilpailija, mikäli voittaja päättää syystä tai toisesta jättää kisat välistä.

800_6234

Sarjani (bikini fitness -163 cm) voittaja Eve Heikkinen joutuu siis jättämään Unkarin kisamatkan väliin terveydellisistä syistä. Nyt moni luulee, että tanssin ripaskaa toisen “epäonnelle”, mutta näin ei kuitenkaan ole. On oikeasti kamalaa kuulla, jos tutulla tai tuntemattomalla on ongelmia kehon tai mielen kanssa. Itselläni on myös hyvin tuoreessa muistissa vuoden takaiset ensimmäiset MM -kisani Kanadan Montrealisssa.

Olin kilpaillut vuonna 2013 keväästä asti ja Kanadan MM -kisat olivat vasta kolmannet bikini fitness kisani, IKINÄ! Lähtö Kanadaan oli todella hätäinen, vain muutaman päivä ja kohta oltiin jo lentokoneessa.

Kehoni toimi kisojen jälkeen moitteettomasti, lukuun ottamatta polven pientä rasitusvammaa.

Henkinen jaksamiseni puolestaan ei.

Tuolloin Kanadassa en selviytynyt finaaliin ja olin suoraan sanottuna aika helpottunut. Olin niin lopussa, että yksi päivä lisää dieettiä kuulosti kamalalta ajatukselta. Montrealissa ryntäsin suoraan kisalavalta kisaruokalan kautta läheiseen kauppakeskukseen: SYÖMÄÄN! Kisameikit, värit ja korut naamalla juoksentelin yksin toista tuntia, kaiken maailman karkkikojuja läpi koluten. Nälkä ei lähtenyt syömällä.

800_6233

Mättämistä toteutin todella lahjakkaasti seuraavat viisi päivää. Suomeen palatessani olin onnistunut haalimaan kisapainoni päälle upeat neljä kiloa nestettä. Lentokentällä olo oli vain niin super helpottunut, ihanaa olin päässyt kotiin! Muistan että itkin koko automatkan lentokentältä kotiin.

Olin samaan aikaan pettynyt ja ylpeä itsestäni. Olin vetänyt upean ensimmäisen kisavuoden ja samalla olin ryssinyt saavutukseni vain neljässä päivässä. Tästä ryssimisestä seurasi pieni muotoinen räjähdys (+12 kg), mutta nautintoa liikuntaa kohtaan en menettänyt hetkeksikään. Kertaakaan en offilla skipannut treenejä tai ajatellut että ei jaksa. Ainut ongelma oli ruokavalion noudattaminen. Söin kyllä kaikki ruokavalion ruuat, mutta siihen päälle reilusti ekstraa.

Viime offilla isoin haasteeni kehittyä urheilija oli henkinen jaksamiseni. Minun oli opeteltava nauttimaan ruuasta uudella tavalla ja ymmärrettävä että ruoka ei lopu syömällä.

800_6232

Muistan kun ilmoitin valmentajalleni Aleksille keväällä, että haluan lähteä kisaamaan syksyn SM -kisoihin. Aleksi katsoi minua ja pakotti minut vannomaan että olen valmis henkisesti vetämään pisimmän ja raskaimman dieettini ikinä. Dieetistä tuli todella pitkä, huimat 26 viikkoa joka jatkuu nyt vielä neljällä viikolla MM -kisojen ansiosta. Mutta raskain, siinä Aleksi oli niin väärässä! Olin onnistunut motivoimaan ja keräämään henkisen jaksamisen sille tasolle, että dieetti on tuntunut koko ajan ihan tavalliselta elämältä.  Näin sen kuuluu mennä! Tarkka ruokavalio on osa urheilijan elämää ja syömisestä ei tee vaikeaa kukaan muu kuin sinä itse!

Viime sunnuntaina Lahden SM -kisojen jälkeen odotin kauhulla tapaanko jälleen pohjattoman nälän? Nälkä oli, mutta pohjaton se ei ollut. Söin mahan täyteen, mutta eniten halusin vain nauttia muiden ihmisten seurasta. Eniten halusin henkistä ruokaa, eli seuraa.

Olimme Eevin kanssa tehneet ihan kuningas sopimuksen, joka kattoi ehdottoman kieltäytymisen maitoa ja gluteenia sisältävistä tuotteista. Tämä piti maanantaihin asti jolloin sorruin ja söin kolme nakkia 😀 Tosin olin noudattanut koko päivän dieetin mukaista ruokavaliotani, kahta proteiinipatukkaa lukuun ottamatta. Ja tuliko “repsahduksesta” ruokakrapula? Ei todellakaan tullut! Voin ihan hyvin syödä ruokavalioni ohi jos haluan! Tiistaina minun ei tehnyt enää mieli mitään ylimääräistä ja söin hymyssä suin dieetti ruokavalion mukaisesti.

800_6235

Nyt kaikki fitness vihaajat voivat taas ihan rauhassa soittaa suutaan syömishäiriöistä. Koen että olen kasvanut henkisesti dieetin ansiosta, en päinvastoin! Tämä ei ole mielipidekysymys, tämä on fakta.

Keskiviikkona Eve Heikkinen (sarjani voittaja) toimii hyvin urheilijamaisesti ja ilmoittaa minulle viestillä, että hän jättää MM -kisat välistä. Viesti meni sanatarkasti näin: “Moikka Linda! 🙂 Kävin tänään lääkärissä ja terveydellisistä syistä joudun jättämään MM-kisat väliin. Laitan KPlle viestiä huomenna joten kannattaa valmistautua lähtöön 😉 :)”.

K-P ehti kiireiltään soittaa minulle vasta perjantaiaamuna, mutta Even hienon käytöksen ansiosta olin jo kerennyt valmistautua matkaat. Eve teki ison ja rohkean päätöksen, mutta samalla hän kantoi hienosti vastuun urheilija <3 Mä olen niin ylpeä tästä nuoresta naisesta joka osaa arvostaa itseään! Ottaen huomioon että dieettiä pitäisi jaksaa jatkaa vielä huimat neljä viikkoa!

Olin samaan aikaan surullinen Even puolesta, mutta samaan aikaan tiesin että olin enemmän kuin valmis lähtemään MM -kisoihin. Keskiviikosta lähtien treenit ovat olleet rajuja ja palkitsevia. Elimistö on täynnä virtaa ja mieli on korkealla. Olen niin super innoissani että saan jakaa kokemuksen ystäväni Eevin kanssa ja uuden mahdollisuuden viime vuoden katastrofi MM -kisamatkalleni. Olen 100% varma että tänä vuonna matkalta mukaani tarttuu 100 ihanaa muistoa ja 100 kertaa vähemmän niitä pettymyksiä, joita käsittelin viime vuonna. IHANAA LÄHTEÄ, MÄ OON NIIN VALMIS! Tiedän että lookkini, esiintymiseni ja kuntoni tulee olemaan kovempi kokonaisuus kuin viime vuonna 🙂

Vaikka olin nyt SM -kisoissa toinen, hävisin vain pisteellä. Eli olen minäkin aika raju likka! Tässä vielä videomateriaalia viime sunnuntain SM -kisoista:

Paluu Unkarista tulee olemaan 16.11, onneksi! Nimittäin tiistaina 17.11 minun pitäisi olla kypsyysnäytteessä ja keskiviikkona 18.11 olisi luvassa opinnäytetyön esitys. Todella toivon että lennot sujuvat suunnitelmien mukaan, eikä niin kuin viime vuonna. Vuosi sitten Lufthansa päätti mennä lakkoon joka johti useamman päivän paluumatkan viivästymiseen.

Onneksi Unkarista pääsee kotiin vaikka liftaamalla 😉  

Pakko vielä loppuun sanoa, että liikkuvan ihmisen kuvaaminen on oma taiteenlajinsa! Postauksessa esiintyvät laadukkaat kuvat ovat pakkotoiston.com!

lindapaldanius

20 vastausta artikkeliin “Säälistä MM-kisoihin!”

 1. Mitä tässä nyt ajattelisi. Todella ikävää, että voittajan terveys ei salli mm-kisoihin osallistumista. 😩

  Mutta todellakin onnea sinulle! Ihan mahtavaa! Voi vitsit, että taas pitää jännittää! Sydänkohtauksen kai tässä saa tätä tahtia! 😂

 2. Oi että, todella harmi että voittaja ei pääse kisoihin lähtemään.

  Samalla kuitenkin hurjasti onnea sulle! Mahtavaa on päästä seuraamaan tätäkin kisamatkaasi. Ja päästä jännittämään puolestasi! olet kovassa kunnossa ja todellakin tämän paikan ansainnut, vaikka tietenkään näin ei sitä olisi toivonut saavan.

 3. Fiksu nainen nämä Eve, kun priorisoi oman terveyden. Varmasti harmittaa hirveästi kun on tehnyt niin upen työn.

  Onnea sinulle tästä kunniatehtävästä! Henkinen kantti kestää paremmin tänä vuonna ihan varmasti ja sillä on iso merkitys. Miten olet ajatellut parantaa suoritusta nyt SM:eistä? Eli miten olet analysoinut omaa tekemistä? Mihin keskityt esim. poseissa ja esiintymisessä? Sellainen itselleni tuli mieleen, että sulla on todella luonteva ja hyvällä tavalla naisellinen / flirttaileva esiintyminen. Poseista takapose on ihan sun juttu ja vahvuus, mut etuposessa vatsan pito (=keskivartalon ryhti) sais olla parempi. Nyt kun vedät (kuten tietysti pitääkin) selän voimakkaasti notkolle, niin vatsa jää hieman ”pömpöttämään” (hullua sanoa näin kun eihän sulla mitään vatsaa edes ole, mutta tiedät varmaan mitä tarkoitan 🙂 ). Syvien vatsojen kontrolliin kannattaa ehkä kiinnittää huomiota?

  Oikein kovasti onnea matkaan ja iloa loppuviimeistelyihin!

  • Kiitos tästä viiltävästä analyysistä 🙂 Ajattelin yrittää tuoda lavalle mahdollisimman kireän kunnon. Mutta yritän kyllä kiinnittää huomiota siihen vatsaan 🙂

  • Hehe, joo tulipas tosiaan töksähtävästi kirjoitettua. Mut mä oon sun fani ja oon syynännyt ihan kunnolla kaikki videot, kuvat yms ja tällaisen havainnon vaan tein. Ei ollut tarkoitus olla mitenkään liian viileä 😀 Onnea jokatapauksessa matkaan!

  • Ihan aiheellinen kommentti <3, olen kyllä aikonut vaihtaa etu -asentoania!

  • Videota katsellessa on kyllä tosi outoa, ettet voittanut. Fysiikka ja liikkuminen+esiintyminen ihan valovuosien päässä voittajasta! 😮 Tsemppiä Unkariin ja opintojen päätökseen! Oot yks mun lemppari kisaajista 🙂 <3

 4. Oho, pääset sittenkin kisaa mm, aika jännää 🙂 harmi voittajan puolesta mutta teki varmasti oikean ratkaisun, paljon tsemiä 🙂

 5. Onnea Unkariin, mahtava juttu!

  Henkinen puoli vaikuttaa sussa olevan kyllä aivan terästä, mahti mimmi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta