Vaarallinen fitness -kilpailija

Fitness on surullisen kuuluisa kilpailijoiden ryssityistä metabolioista. Ryssittyjen metabioiden ohella voidaan mainita myös usein pelätyt syömishäiriöt. Ahmitaan, oksennetaan, ollaan syömättä, ihan miten vaan eli henkinen hyvinvointi on järkkynyt. Mutta kenellä on vastuu kun kaikki ei mene niin kuin pitäisi. On olemassa vaarallisia valmentajia, mutta voiko kisaaja itse olla ihan yhtä vaarallinen? 

image
Vaarallinen? 😀

 

Olen kuluneen viikon aikana selittänyt suuvaahdossa blogissani ihan perusasioita liittyen: hiilihydraatteihin, rasvaan ja proteiiniin.  HUOM! Vaahtoamisen olen toteuttanut super pelkistetysti, jotta jokainen lukija saisi tekstistä irti edes jotain! Tämä vaahtoaminen sai alkunsa lähinnä siitä, että fysiikka -kilpailijoiden kisakausi on niin sanotusti päällä ja olen jälleen törmännyt todellisiin ”ajatuksiin”. Fysiikka lajeissa kilpailijamäärät ovat nousseet vuosi vuodelta ja tämä näkyy että kuuluu. ”Ajattelijoita” vaeltaa yhä enemmän keskuudessamme ja välillä todella hirvittää ajatella kenelle kaikille nämä ”ajattelijat” onnistuvat tietämyksensä tasoa jakamaan….

Huom! En todellakaan halua väittää että itse olisin mikään ajattelijoiden ajattelija! Etenkin viimeiset pari viikkoa olen lähinnä ihmetellyt miten ylipäätään olen selvittänyt tieni esimerkiksi treeneihin. Lookiltani olen kuin kaksi marjaa peuran kanssa joka möllöttää seistä auton etuvaloissa. Ja tämä ei ole vitsi, vaan fakta. #1weekout

Tässä muutama esimerkki ihan perus juttuista, jotka myös tavallisen kuntoilijan tulisi mieltää edes jollain tasolla:


  1. Mikä on maksan glykogeenivarastojen merkitys. Tämä mm. siksi että ymmärtää kuinka kauan kannattaa treenata? Myös mitä kannattaa syödä ja milloin?

2. Miksi tehdään ja mitä tehdään? Ei koskaaan niin, että koska ohjeessa lukee! Esim. Miksi dieetillä tankataan? Vastaus: koska keho on tyhjä. Ei!!! Mikä ihme on tyhjä, voisiko vastaus piileksiä juuri noissa mystisissä maksan glykoneeni varastoissa? Toinen kuningas ajatus, jonka olen myös ihan livenä kuullut kisalavan takana: ”Syön nyt tätä meetvurstia, koska se imee jotain”… Jep, jep.

3. ”Kalori on kalori”, kaikkien tällaisten vaarallisten myyttien pitäisi aiheuttaa lähinnä huvittuneisuutta. Energian lähteen laadulla, sijainnilla ja suhteilla on iso merkitys.

Jokainen tietää, että maailman vanhin ammatti on maksullinen nainen. Mutta mikä on maailman vanhin urheilulaji? Tietenkin hengissä säilyminen ja siitähän tässä kaikessa on kuitenkin lopulta kyse. Omasta terveydestäsi olet vastuussa sinä. Ei serkun kaverin kaimat tai yksin valmentajasi. Kenenkään valmentaja ei tunne kehosi, mieltäsi yms. niin hyvin kuin sinä itse.

Ehkä hyvänä aiheen tärkeyden perusteluna toimii mm. Maslow’n tarvehierarkia, jossa alimmaisena eli tärkeimpänä ihmisen perustarpeena on Wifi 😀 Ai niin ei ollutkaan! Vaan fyysiset tarpeet ja vasta sitten esimerkiksi sellaiset perustarpeet kuin turvallisuuden tarpeet… Toisaalta fysiikkalajit voidaan varmaan luokitella siihen kapeimpaan sarakkeeseen eli vähiten tärkeimpään osioon: itsensä toteuttamisen tarpeet. Lopputuloksena voidaan taas kiteyttää oma tuttu mielipiteeni: ”Fysiikkalajeissa kilpailussa ei mitään järkeä!!!” MUTTA!!!

Fysiikka kilpailijan on pakko tietää mitä tehdään ja miksi!

image
Vastaus aikaisempaan vaarallinen mietteeseen, on kyllä! Olen monellakin tapaa vaarallinen 😉

Itsekkäässä fitneksessä pitää osata olla itsekäs myös silloin kun nallekarkkien jako ei onnistu. On itsekästä perehtyä ravinto asioihin myös ihan itse 🙂

lindapaldanius

2 vastausta artikkeliin “Vaarallinen fitness -kilpailija”

  1. Kieltämättä hämmentävä laji kyllä tuo bikinifitnessi. Jos ei olisi ikinä nähnyt kilpailijoita ennen ja odottaisi näkevänsä terveennäköisiä naisia ilman lihaserottuvuutta niin olisi ehkä kevyt shokki kun astelisivat naiset lavalle :). Onneksi sulla vaikuttaa olevan tietoa terveydestä ja treenaamisesta sen ehdoilla. Tsemppiä kisoihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta