Kisadieetin karmeimmat kuvat!

Vaikka bikini fitness on lajina sellainen, jossa kilpailijan ei tarvitse olla yhtä kireä kuin esimerkiksi body fitness -kilpailijan on meininki tästä huolimatta välillä dieetillä aika kuiva. Aina kaikki ei mene kuin on suunniteltu. Naisen kehon mysteerillisyys korostuu tässä kohtaa. Maalaisjärkeen käyvät ajatuksen kuten, paino laskee kun energiansaantia rajoitetaan ja paino nousee kun energiansaantia lisätään ei välttämättä toteudukaan…

Esimerkiksi nyt kaksi viikkoa ennen kisoja, tapahtui seuraavaa:

Kisapaino tavoitteeksi oli asettanut noin 50-51 kg. Olin ollut jo lähemmäs neljä viikkoa ns. ylläpidossa tuon painon osalta, mutta paino lähti yhtäkkiä jatkamaan laskua. Näin tapahtui, vaikka treenejä oli vähennetty ja ruokien määrää oli lisätty. Maanantaina 28.9 vaaka näytti 48, 4 kg :/

image

Sinänsä hauskaa, että juuri samoihin aikoihin nimimerkki ”amatööri” kyseli blogini kommenttiboksissa seuraavaa:

”Moi!

Kiinnostaisi tietää että onko sinun tulevat kisat eritasoisia kuin esimerkiksi nfe karsinnat, jossa kisaajat olivat mielestäni ei niin urheilua harrastavan näköisiä. Kun taas sinä olet täysin eri kunnossa kun siellä kisaavat olivat. Voi olla omituinen kysymys tietävälle mutta ihmetyttää vaan kisaajien kuntoerot…

T: Amatööri”

Tähän kommenttiin teki mieli vastata tällä kuvalla:

image

Eli kyllä tuo oma ”urheilullisuus” on välillä ollut myös aika hakusessa.

image

Soitin valmentajalleni: ”IIK musta on tullut riisinjyvä!”. Vastaus tyyliin: ”ok, syö” 😀 Syöminen aloitettiin tuolloin maanantaina 28.9 nostamalla maltillisesti hiilihydraatteja ja tiistaina 29.9 vaa’an lukemat 48,7 kg. Tiistaina toteutin myös tankkauksen ja keskiviikkona paino laski taas 47,9 kg. Keskiviikkona sitten vaan taas lisää hiilihydraatteja ruokavalioon ja torstaina paino 48.2kg. Tätä lisäilyä jatketaan varmaan ihan viimeisiin päiviin asti ennen itse kisaa (välillä tankaten). Huomenna tankataan taas, JES!! Jos sama meno jatkuu, tuplaan äkkiä yhden päivän hiilihydraattien saantiani tuohon 29.9 takaiseen. Noh, mä meen nyt takaisin syömään.

Eli pari viikkoa ennen kisoja paino on ollut alimmillaan 47,9 kg. huh huh…

Loppuun haluaisin vielä korostaa, että en ole missään vaiheessa ”kärsinyt” kisadieetti on se oma (elämäntapa) valintani. Matkana dieetti on aina kasvattava ja mielenkiintoinen 🙂

lindapaldanius

21 vastausta artikkeliin “Kisadieetin karmeimmat kuvat!”

 1. No mutta positiivista on ainakin se, että aineenvaihdunta hurisee hyvin!! 😀

  • :DDDD Niinpä ja on se syöminen kyllä aina kivaa, oli se paino mitä vain 🙂

 2. huh, pelottavat kuvat! olet rehellinen kertoessasi dietin menneen vähän överiksi ja myönnät sen, se on ensiaskel ”toipumiseen”. toivottavasti paino lähtee nousemaan. eikös tuossa tilanteessa pitäisi kaikki liikunta pistää jäihin(energiankulutus minimiin) ja keskittyä syömiseen(energiansaanti plussalle)voiko mielestäsi alipainoinen treenata yleensäkin?

  • En kyllä sanonut että oma dieettini on mennnyt överiksi! :DDD Ja painohan on nyt noussut! Ja missään nimessä ei kannata lopettaa liikuntaa. Olen muutenkin keskittynyt koko dieetin ajan salilla tekniikkaan, enkä kulutukseen 🙂

  • ok ymmärsin väärin. kiva kuulla että ainakin ruoka maistuu =)

 3. oh my god.. millä välillä sun kalorit on ollu koko kisadieetin ajan ? Harrastatko aamulenkkejä vai teetko vaan esim hiitin salin päätteeksi. Hurja kunto 😀

  • Dieetti on ollut aika pitkä, eli 26 viikkoa. Noihin viikkoihin mahtuu niin paljon eri kaloreita, että treenejä… Voisin kirjoittaa vaikka kirjan :DDD En ole missään välissä tehnyt aamulenkkejä. Olen nyt viimeisen 1 kk ajan tehnyt 5 punttia + 1 HiT per viikko

 4. olis tosi kiinnostavaa tietää miten sulla kisadieetin jälkeen pää suhtautuu ”normaaliin” elämään !:) eli siis vaikuttaako dieetti ja noin pieni kunto jotenkin sun elämään dieetin jälkeen ja jos vaikuttaa niin miten? pystyykö sitä helposti hyväksymään taas normaalimman kunnon kun on jonkun aikaa ollut noin pienessä kunnossa? vähän sekavat kysymyset, pahoittelut 😀 🙂

  • Normaali kunnon hyväksimisen kanssa ei minulla itselläni ole koskaan ollut mitään ongelmia. Toki kovasti odottaa sellaista kisojen tuoman jännityksen purkua, ihanaa vaan käydä salilla, eikä tarvitse esimerkiksi hangata joka viikko niitä poseerauksia. Se poseeraminen on vaan niin naurettavaa heilumista :DDDD

 5. Hui onpas hurja kunto! Ihan mielenkiintoista nähdä minkälainen kisakunto tuosta kehkeytyy. Tsemppiä loppumetreille 🙂

 6. ”HUI” oli kyllä mun reaktio äsken kun näin tuon kuvan Ja hetkeksi pysähdyin tosissaan katsomaan tuota kuvaa. Sitten tuli ajatus että en mä kyllä ihan tuolta haluais näyttää… luojan kiitos mä en treenaa mitään kisakuntoa varten tms..vaan ihan vaan omaksi iloksi (ja sen toki kyllä huomaakin ;D ) Mutta siis älä ymmärrä väärin, en tarkoita pahalla. Musta vain ei olisi tuohon.
  Sitä kun on aina tullut käytyä taistelua oman mielensä kanssa, kun joka toinen päivä sitä on ihan ok sinut itsensä kanssa ja ja taas jokatoinen päivä ei. Tottakai haluaisin olla ihan sairaan hyvässä kunnossa ja näyttää semmoiselta kuin te kaikissa kisakuvissa ymsyms, mutta faktahan on se että musta ei ole siihen. Musta ei oo treenaamaan 10x viikossa ja punnitsemaan mun joka ruoka-annosta ja elämään jotain tiettyä aikaa vaan ja ainoastaan fitnekselle ja jotain kisaa varten. Joten täytyis oppia hyväksymään myös se fakta että tällä treenimäärällä ja näillä elämäntavoilla mä en myöskään voi näyttää siltä miltä salaa haluaisin, vaan täytyy tyytyä tähän ihan hyvään 🙂 Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin.

  • Mä niin ymmärrän mitä tarkoitat! Tässä hommassa ei myöskään riitä se treenaaminen ja ruoka. On paljon sellaisia sosiaalisia tilanteita joista tipahtaa väkisinkin pois, halusi tai ei. Nimimimerkillä nainen joka on syönyt 3,5 vuotta AMK:ssa yksin, koska ruokalaan ei kehtaa mennä omien eväiden kanssa 😀 Mutta kertaakaan ei ole harmittanut! Eli myöskin ystävyys on sellainen asia joka täytyy tämän lajin myötä punnitsemaan, ei vain se ruoka. En myöskään halua kannustamaan ketään kisaamaan fysiikkalajeissa, kisapäätös pitää tulla omasta motivaatiosta eli omasta navasta :DDD

 7. Ei voi muuta sanoa että tollaiset bodyt on kyllä sairaanhoitajan unelma, kun pitäisi pistää kanyyli! Niin paljon suonia, niin suoria, niin isoja! Valinnanvaikeaus!

  • :DDDDD Joo viimeksi kun olin verikoissa ei staasia tavinnut paljon kiristellä 🙂

 8. Rapsakka on! Pokaali kotiin ens loppuna, oot huikee mimmi! 👌

  Ps. Muista mennä! Saunavuoro on joka lauantai, mutta kisat vain ens lauantaina. 😂

  • Ai niin! Hyvä kun muistutit! ’huutonauru’

 9. Hei,

  Pakko kysyy sellasta juttua, että miks olet ”ylläpito dieetillä” painon suhteen NELJÄ VIIKKOA? Tai siis kysymys kuuluu, että miks et aloita dieettiä neljä viikkoa myöhemmin..? Mikä ton neljän viikon pointti on?

  Ja kauan oot ollut dieetillä yhteensä? Eikö keho mee enemmän ”sekaisin” mitä kauemmin ollaan dietillä? Tai et taida olla jos syöt 2500 kcal päivässä?

  Täytyy sanoo et toi bikini fitness kuulostaa kyllä kohta mun korvissa joltain tähtitieteelliseltä jutulta kun se ei vaan meen niin että minus kalorit => laihtuminen vaan se on microt ja makrot ja eri kalorimäärät ja eri määrä treeniä joka päivä jne 😀

  • Kehon ”sekaisin” menoon ei vaikuta dieetin pituus, vaan se kuinka dieetti on toteutettu…
   Olin ylläpito vaihessa koska 26 viikkoa on pitkä aika ja tuona aikana voi ihan hyvin sairastua esim. flunssaan, eli vain siksi että ei tule kiire. Tällä dieetillä en joutunut sairastalemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta