Kuntosali on kuin leikkikenttä

Jokaisella kunnollisella leikkikentällä on hiekkalaatikko. Hiekkalaatikolla ja leikkikentällä ylipäätään lapset oppivat ja kehittävät taitojaan muun muassa seuraavilla osa-alueilla: sosiaalisuus, älykkyys ja motoriikka. Termi aikuisten leikkikenttä kuvaa loistavasti makuuhuoneen ohella, kuntosalia 😀

image

Kuluneen viikon aikana olen saanut huomata, että myös aikuiset ihmiset tarvitsevat edelleen harjoitusta samoilla osa-alueilla, kuin lapset omalla leikkikentällään. Kerrataanpa heti alkuun

leikkikentän pelisäännöt:

  1. Toisen kädestä ei saa ottaa!
  2. Ei saa omia!
  3. Toisen omaa ei saa ottaa, eli suomeksi sanottuna varastaa!
  4. Lelut pitää leikin jälkeen kerätä!

 

Männä viikon lauantaina sain omalla käytökselläni oikein tappelun aikaiseksi, Malmin fitness 24/7:ssa. Sosiaaliset taidot olivat molemmilla osapuolilla vielä harjoittelun alla, koska kommunikointi oli nätisti sanottuna kehnoa. Vastustajani kommunikoinnin puute johtui kielimuurista ja oma kommunikointini kärsi dieetistä ja narsismistani. Narsismi näyttelee tilanteessa roolia jonka tehtävä on tasolla, mua ei neuvota!

 

Tapahtui seuraavaa:

Malmilla treenasin “hätävara salillani” mielissäni kovalla sykkeellä takakonttia. Sali jossa harrastin hädissäni jalkojen heiluttelua, on megalomaanisen pieni ja kärsii suurelta osin muun muassa laitteiden ja painojen puutteesta. Kukkotappelu alkaa säännön numero neljä rikkomisella, eli “Lelut pitää leikin jälkeen kerätä!”. Teen sumomaastavetoa 3×8 ja kyylään kokoajan, mikä tilanne räkissä on. Räkissä pojottaa iloisesti ja unohdettuna, tanko + 2x10kg levypainot. Empaattisena naisena ryntään pelastamaan hylätyn räkin (tietenkin ensin siivottuani edelliset välineet paikoilleen). Noh se oli “virhe”, koska saan kimppuuni entisestä Neuvostoliitosta karanneen painijan. Hänellä on sarja kesken ja missään nimessä ei ole ok, että jaetaan. Pitää kysyä lupa, sosoo, sosoo ja vielä kerran soo. Venäläinen syyllistyy siis säännön numero kaksi laiminlyöntiin: “ei saa omia”  ja minä omalta osaltani syyllistyn säännön numero yksi: “toisen kädestä ei saa ottaa”  rikkomiseen. Tämän kulttuurien yhteentörmäyksen yhteydessä kommunikointi murtuu täysin… Minä huudan ja osoittelen (mikä on myös väärin, ihan ylipäätään), johon venäläinen vastaa tasolla “sina, sina, ei, ei”. Kyllä hävetti kun kävelin kotiin ja jälleen sain todeta mielessäni “BITCH PLEASE!”. Mutta onneksi kumpikaan ei sentään onnistunut rikkomaan sääntöä numero kolme: “älä varasta”, eli kai sitä molemmat ovat oppineet jotain sitten hiekkalaatikon…. Hyvinhän se meni 😀

image
Raivo
lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Kuntosali on kuin leikkikenttä”

  1. Voi onneks on kotisali!! En kestäis tota hiekkaloota touhua..ja muutenki ihana treenaa ihan iteksee.
    Sulla on muuten hauska blogi!kiva uus tuttavuus😊

  2. […] Toisena ongelma on ollut ghetto moodi, jonka olen Malmin aitoon henkeen onnistunut sisäistämään itseeni 😀 Normaalisti kuvailisin itseäni sanalla, hyväkäytöksinen, mutta Malmin fitness24/7:ssa NIIIIIN ERI!!! Olen ikävä kyllä tapellut, huutanut ja irvistellyt kyseisellä salilla niin paljon että hävettää. Yhden laatu esimerkin voit lukea täältä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta