Itsekeskeisyys onnen tae

Jatkuvan suorittamisen keskellä on tärkeää löytää se oma tapa rentoutua. Itse nautin äärimmäisen paljon lukemisesta, mutta kilpailuhenkisenä naisena olen huomaan välillä miettiväni, että miksi olen lukenut tällä viikolla niin vähän, nyt sinun täytyy lukea enemmän! Eli hei hei rentoutuminen. Tällä hetkellä toimivin tapani ottaa omaa aikaa on, aamuisin venyttely. Vietän useamman kerran viikossa kuntosalilla oman ”fitness vauvani” halailu aikaa (kuten myös tänä aamuna, treenin teen vasta töiden jälkeen). Eli rullailen ja venyttelen lihaksiani, ennen työpäivän alkua kaikessa rauhassa. En tee aamuvenyttelyäni kotona, koska aina jostain pilkottaa aina joku pölypallo, joka vaatii jakamatonta huomiotani. Mieti miten sinä otat aikaa itsellesi?

Minä ja pari kesälomalaista <3
Minä ja pari kesälomalaista <3

Vaikka arvostankin suuresti esim. tätä kuntosalilla viime viikolla tapaamaani super mutsia, eniten arvostan niitä ihmisiä jotka osaavat olla onnellisia. Onnellisuus tarkoittaa minulle positiivisiin asioihin keskittymistä, stressaavien tekijöiden poistamista elämästä ja keskittymistä niihin asioihin joissa saan toteuttaa itseäni ja nauttia.

Jokaisen elämässä on ajanjaksoja jolloin tehtävää ja huolehdittavaa on enemmän kuin pystyy tekemään esimerkiksi juuri nuo pienten lasten super mutsit. Mutta valittamalla, arvostelemalla ja itsesäälillä et saavuta niin onnea, kuin muutakaan elämässäsi. Keskity ensin omaan hyvinvointiisi ja huomaat kuinka paljon pystyt antamaan muille. Katkaise oma kärsimyksesi ja muuta ajatusmaailmasi! Helppoa ja kevyttä viikkoa kaikille <3

image

Loppuun vielä esimerkki jolloin minua kävi sääliksi toisen ihmisen paha olo. Oli SM -kisojen aamu vuonna 2014 ja herään päivään täynnä jännitystä ja intoa. Kohta kovan työni jälki laitettaisiin koetukselle. Connecting people tyyliin avaan Facebookin ja huomaan että entinen hyvä ystäväni ja työkaveri on päättänyt, että minun valintani ovat huonommat kuin hänen. Lasten mentyä nukkumaan, hänen siiderin huurteinen ilta oli saavuttanut pienoisen ylilyönnin fb päivityksen muodossa, johon olin saanut kunnian olla tägättynä. Päivityksen viesti piti sisällään pohdintoja siitä, miten itsekäs laji fitness on. Mutta rohkenen väittää että kyseinen nainen olisi onnellisempi jos hänkin keskittyisi välillä itseensä. Itseensä keskittyminen voi tarkoittaa jokaiselle meille eri asioita, kuten omista lapsista nauttiminen. Itsekeskeisyys ei välttämättä ole ruma sana! Se mihin asioihin sinä keskityt omassa itsekeskeisyydessäsi määrittelee sanan merkityksen…

lindapaldanius

3 vastausta artikkeliin “Itsekeskeisyys onnen tae”

 1. Tartun nyt sun ihan ensimmäisiin lauseisiin, mutta sattuisko sulle tulemaan mieleen jotain hyviä kirjoja, mitä kannattaisi lukea? 🙂 Mäkin olen aiemmin lukenut paljon, mutta nyt tuntuu kamalan työläältä lähteä edes etsimään hyvää kirjaa luettavaksi.
  Mulle parasta omaa aikaa on raskas urheilusuoritus ja sen jälkeinen voimaton (ja samalla voimakas) fiilis 🙂 Aikaani vietän mielelläni myös blogeja lukien ja kirjottaen, tai hyviä leffoja katsellen. Venyttely tuntuu lähinnä pakkopullalta 😛

  Heini (http://heinipalomieheksi.blogspot.fi/)

  • Tulee ja paljonkin! Kysymys on aika laaja, kun en tiedä mitä olet jo lukenut ja millaisista kirjoista pidät… Mutta tässä muutama esimerkki
   Elämänkerta: Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta
   Jännitys: Lars Kepler, kaikki viisi osaa ovat hyviä
   Rikosromaanit: Jens Lapidus kaikki teokset, paitsi vip -huone, oli vähän kehno
   Ajatuksia herättävä omaelämkerta: Minä olen Malala. Tolkuttoman huonosti kirjoitettu mutta aika mielenkiintoinen…

  • Oih, kiitos kovasti! Olen aika kaikkiruokainen lukemisen suhteen, mutta nuo genret osui ihan lemppareihin. Pitääpä marssia kirjastoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta