Herkkupyllyn valmistusohje

Herkkupylly ilmoittautuu. Kyllä tavoitteenani on muokata omasta takalistostani oikea herkkupylly, mutta henkisellä tasolla olen ollut herkkupylly jo vuosia. Päivä ilman suklaata on, yhtä harvinainen kuin kanan hammas. Tämänhetkinen aamupalani sisältää 40g kaurahiutaleita, 2 kokonaista luomu kananmunaa, 1 kananmunan valkuainen ja 10 g raakasuklaata. Suosin näitä natu eli luomu munia, koska ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja. Ja miksi sitten syön suklaata aamulla? Eikö suklaan mussuttaminen olisi ihanempaa illalla, kun herkkuhimot ovat voimakkaimmillaan… Vastaus on fitness… Ruokavalioni on suunniteltu tukemaan harrastustani. Aamulla ja päivällä nautin rasvoista ja ikävöin hiilihydraatteja. Iltapäivällä ja illalla keikun hiilarihumalassa ja yritän muistella aamun rasvapommeja 🙂

Eilen tein taas raakasuklaata ja tässä maailman yksinkertaisin sulaan valmistusohje. Nykyään on trendikästä nimetä kaikenmaailman kikkareita ja kakkaroita, joten oman ruskean yllätykseni nimi on HERKKUPYLLY :DDD Ihanat mielenyhtymät taas pylly ja ruskea. Onko mulla oikeesti kaikki hyvin? No asiaan:

HERKKUPYLLY

Kookosöljy 150g

Kaakaonibsit 135g

Goji marjat 70 g

Maca jauhe 10 g

Mittaan astiaan 150 g kookosöljyä ja sulata se kirkkaaksi. Öljy sulaa nopeasti tiskialtaassa, jonka olet täyttänyt kuumalla vedellä. Sekoita ja hienonna kuivat ainesosat keskenään ja lisää öljyn sekaan. Levitä suklaa tasaiseksi massaksi lautasen päälle ja aseta lautanen pakastelokeroon. Suklaa jähmettyy n. 2 h. Mitä ohuemman levyn teet, sitä helpompaa sen pilkkominen sopivan kokoisiksi paloiksi on. Lopuksi jokaisen herkkupyllyn salittu herkku on valmis. Varoitus! Koukuttavan hyvää!

Makrot:

100g = 650 kcal

Proteiini = 6,8g

Hiilihydraatit = 24g

Rasvaa = 56g

Tässä on taas yksi hyvä esimerkki siitä, että kaiken maailman raaka ja terveystuotteet eivät tee ihmisestä hoikkaa. Esimerkiksi Fazerin sinisessä suklaalevyssä on energiaa 100g/ 535 Kcal. Mutta hiilihydraatteja sinisessä on 49g, eli tuplaten ohjeen raakasuklaaseen verrattuna. Tuplaus johtuu tietenkin sokerista… Painoa pudotettaessa olisi äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että kaloreiden määrä ei se ainut asia jota kannattaa tuijottaa. Olisi ihanaa, jos aina ei puhuttaisi vain kaloreiden määrästä, vaan myös siitä MITÄ ja MILLOIN syödään.

image

FitFashion

3 vastausta artikkeliin “Herkkupyllyn valmistusohje”

  1. Miksi vain 2/3 keltuaisesta päätyy suuhusi?! Mitä tapahtuu kolmannelle keltuaiselle?! O.o RIP keltuainen nro 3 🙁 Kaatuuko koko dieetti ja elämä, jos syöt sen kolmannenkin keltuaisen?!?! 8DD O___o Jos aamulla kerta syöt rasvaa, niin ei tuossa pitäisi olla mtn riskiä, päin vastoin! Ite syöny joka päivä 3 munaa jo vuosikausia ja tässä sitä vielä ollaan 🙂

    • 😀 Ei viitsi olla ahne, kai se mun mieskin jotain ravintoa tarvitsee! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta