Fitness negatiivit

Nyt Jyväskylän SM-karsintojen jälkeen on muun muassa sosiaalisesta mediasta saanut lukea koottuja selityksiä siitä miksi kisoissa EI pärjätty. Jännittävää on huomata, että negaatiota fitneksen ympärille luovat enemmän itse kisaajat kuin ulkopuoliset ihmiset. Itse en ainakaan ole nähnyt kenenkään fb kuvan alla tekstejä: ”vitsi että olit surkee!” tai muuta vastaavaa. Lopeta selittely ja näytä mistä kana pissii! Miksi pitää haukkua lajia, jonka on itse valinnut. Kyllä Suomessa on hyvät tuomarit ja ihan oikeudenmukainen arvostelu. Miten yksi kisa voi olla niin tärkeä, tuleehan niitä kisoja!!

TOP KOLME:
1. Kisaväri pielessä (muuten olisi vähintäänkin voitettu…)

2. Tatuoinnit (joo, sopii superhyvin esim. bikini fitnekseen…)

3. Yleinen syrjintä (joo tuomarit on jakanut ne pisteet jo ennen kisoja…)

Hyvänä esimekkinä voin kertoa oman fitness negaation. On vuosi 2011 ja olen päättänyt että haluan vielä jonain päivänä kilpailla bikini fitneksessä. Kisalavat tuntuvat vielä niin kaukaisilta, että päätän hakea Fitnessmalli kilpailuun. Käytän kilpailuun valmistautumiseen kaikki voimavarani. Panostan kilpailukuviin, joiden perusteella tytöt valitaan semifinaaleihin. Laihdutan itseni 49 kiloiseksi. Ostan uuden kylpytakin, korkokegät ja bikinit. Käyn myös suihkurusketuksessa. Sijoitan siis myös rahallisessa mielessä sievoisen summan pienestä myyjän palkastani kisapäivään. Semifinaalit alkavat Tampereen WFC:llä. Paikalle on saapunut kolmekymmentä muuta tyttöä. Arvioin heidän kuntoaan ja tiedän olevani todella hyvässä tikissä. Kyllä pettymys on valtava kun kaikki kolmekymmentä tyttöä kutsutaan peilisaliin viimeisen kerran ja itse kisaan pääsevät tytöt julistetaan. Omaa nimeä ei kuulu ja mukaan pääse esimerkiksi tyttö joka on edellisenä viikonloppuna tippunut baarin pöydältä ja telonut jalkansa todella koville mustelmille. Oli kuulemma ollut hyvät bileet 🙁 Oma fiilis super kakka! Mutta onneksi tuomarina toiminut Jutta Gustafsberg piristää palautteellaan, jonka sisältö koostuu lähinnä epäilystä. Olenko muka oikeasti harrastanut voimistelua kuusi vuotta? Liikkuminen on niin kamalan huonoa! Joo meikä ei oo liikunnallinen 🙂 Ikää vuonna 2011 minulla oli kaksikymmentäkaksi ja täytyy myöntää että meni monta vuotta ennen kuin pystyin astumaan uudelleen WFC:lle ja katsomaan Jutan kuvia ilman irvistelyä 😀 Mutta nämä kokemukset olivat kultaakin arvokkaampia kun keväällä valmistauduin Helsingin kulttuuritalolle, ensimmäisiin bikini fitness kisoihin.

Ennen kisoja ajattelin, että en ikinä tule enää olemaan niin pettynyt kuin vuonna 2011 Tampereen WFC:lla. Noh, jälleen kerran petyin itseeni palkintojen jaon yhteydessä, miten mä pystyin olemaan vaan neljäs? Teki mieli heittää vesinokkalintua sillä pokaalilla, mutta kotona koneelta katsoessani kisakuvia otin järjen käteen. Olihan se takapuoli löysä, vaikka muuten likka oli ihan revitty laku. Ihan oikeudenmukainen tuomarointi siis. Jälkeenpäin kaikille, jotka on sanonut mulle: ”ai, sä olit vasta neljäs”, on tehnyt mieli taas kaivaa se pokaali ja kumauttaa oikein kunnolla arvostelijaa naamariin. On upea suoritus päästä sinne lavalle ja siihen ei moni pysty. Ole ylpeä itsestäsi ja opin myös niistä huonoista kokemuksista. Vähän sama juttu kuin pikkulapset. Aikuiseksi kasvaminen vaatii kykyä käsitellä myös niitä pettymyksiä. Jos nallekarkit ei mene tasan, mene ja osta uusi pussi. Syö sitten koko pussi vaikka yksin!

image
Kisakunnot 2014 vs. 2011

Ennen kuin aloin kirjoittamaaan blogia olin henkisesti varautunut siihen että ihmiset kirjoittavat kamalia kommentteja, miten läski ja huono olen. Yllävää kyllä näitä haukkuja on tullut todella vähän. Nämä negatiiviset kommentit ovat kaiken lisäksi olleet todella naurettavia ja niiden ”satuttava” efekti lähinnä nolla. Seuraavaksi yksi esimerkki. Pinja kommentoi näin: ”olet erittäin kypsymätön kaikki blogisi tekstit käsittelevät vain sinun omaa hyvännäköistä vartaloa….ei siis mitään oiketa asiaa toistat vaan iteäsi. Laita pimu jalat maaha, koska korkealta tippuminen sattuu ja siihen ei auta vaikka olis kokemus dietistä”. Että näin… Joo blogin nimi on tosiaan Linda Paldanius ja esimerkiksi oikeat järkevät puheenaiheet kuten Ukrainan kriisi, ei oikein sovi tähän lisäravinneyrityksen blogipohjalle… :DDD

OMAT TOP KOLME inhottavinta piirrettä ihmisissä:

1. epävarmuus

2. epäluotettava, ei pidä kiinni aikatauluista tai sovituista asioista

3. kateus

FitFashion

6 vastausta artikkeliin “Fitness negatiivit”

  1. Huikeen hyvä teksti Linda! Itsekin omien ekojen kisojen jälkeen tiesin ansainneeni karsinnoissa neljännen sijan, koska kunto oli löysä ja lihasta ei ollut mutta en minä siitä masentunut! Olin onnellinen, kun selvisin edes lavalle. Sinä oot niin huikia tyttö noiden olkapäides kanssa, että ihan varmasti pärjäät mahtavasti syksyn kisoissa! Kauheasti vielä tsemppiä ja ehkä joskus vielä nähdään lavallakin 😉

  2. Tekstistä välittyi teräksinen tsemppimeininki, piristit päivääni kummasti. Oman epävarmuuteni keskellä nallekarkkivertaus osui ja upposi, olkoon se siis mantrani hetken. Kiitos tästä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta