Dieetti paniikki

Itsellä on täällä hetkellä sellainen fiilis, että kaikki muut kisaajat ovat dieetillä paitsi minä. Toisaalta täytyy muistaa, että omalta osaltani karsinnat jäävät välistä ja valmistaudun vain Lahden SM-kisoihin. Tämä antaa minulle muutaman viikon lisää kisakunnon hiomiseen.

image

Moni on kysellyt minulta olenko aloittanut jo kisadieetin. Suoraan sanottuna – en tiedä. Ollaanko dieetillä silloin kun paino laskee? Jos näin on, olen ollut dieetillä lähes koko elämäni. Esimerkiksi syön sunnuntaina pussin karkkia jolloin sokerihumala nostaa painoani yhden kilon. Maanantaina syön taas normaalisti ja painoni laskee 0,5 kg.  Näin ollen painonlasku on huono määritelmä dieetille. Vai voisiko dieetti tarkoittaa sitä, että ruokavalion noudattaminen tuntuu jotenkin haastavammalta? Olen koko ns. ”offseasonin” pyrkinyt syömään siististi ja välillä se on tuntunut ihan dieetiltä 😀 Näin jälkeenpäin kun katson omaa kuntoani, en voi valittaa tai sanoa, että hukkaan meni. Onneksi minulla on kotona ollut vankka tukipilari auttamassa, kun olen hyppinyt seinille herkkuhimoissani. Joo-o, jotenkin tämäkin on huono määritelmä dieetille. Kai se dieetti on enämmänkin vain trendikäs nimellinen kuvaus omasta ruokavaliosta, kuten offi. Kertoohan sen jo sanakirjakin, ruokavalion käännös englanniksi on diet 🙂

image

Kevällä 2014 kulttuuritalon kisapäivänä dieettini oli edennyt siihen vaiheeseen, että puntilla käytiin 5 kertaa viikkossa ja aerobista sotkettiin myös tuo viisi kertaa joka viikko. Kaloreita oli säälittävät n. 1700. Toisaalta kevään kisoihin valmistauduin aamupainolla 56 kg ja nyt 53,5 kg. Kehonkoostumus oli myös aivan toistaluokkaa kuin nyt. Ehkä vuodessa on jotain kehitystä tapahtunut 😉 Tämä näkyy dieettiviikoissa. Keväällä viikkoja oli noin 14 ja nyt 8. Nyt puntilla käyn 5 kertaa ja HIT:ä harrrastan kaksi kertaa viikkossa. Tällä viikolla otettiin pois tuo sunnuntain lepopäivä, eli kai se kisadieetti on nyt alkanut. Eli aikaisemmin olen tehnyt vain yhden HIT:n viikossa. Kalorit tällä hetkellä 2300. Ehkä dieetti tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että kaloreita ei enää tarkoituksen mukaisesti pyritä nostamaan tai treeniohjelmaan lisätään aerobista. Eli ”Let the game begin”!

2013, paino 56 kg
2013, paino 56 kg
_NRP3984
2013 kisadieetin lähtökunto

Viikonloppuna virittäydyin jo vähän kisatunnelmaan. Kävin nimittäin ostamassa Tampereen reissulla kisavärin. Gazoz palvelee ihan WFC:n vieressä ja on auki myös sunnuntaisin! Oli kyllä superhauskaa käydä Wolfilla ja kiitos vielä Eliakselle että jaksoit tulla treenaamaan meidän kanssa!

kuva-2

 

FitFashion

0 vastausta artikkeliin “Dieetti paniikki”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta