Hyvä ruoka, parempi mieli

Sain eilen IFBB kisaorganisaatiolta vähän ohjeita syksyn SM-kisojen osalta. Mukavana muistutuksena viestissä kerrottiin kisojen alkuun olevan vain 100 päivää! No kidding, I didn’t noticed! 😀 Kuten viime kirjoituksessani kerroin, että ruoka on aina minulle ajankohtainen puheenaihe ja ehkä myös muutamme muulle, kisojen tai ei kisojen alla 🙂 Ajattelin vähän valaista millaisia määriä ruokaa tähän likkaan uppoaa tällä hetkellä. Tässä mun normipäivän mätöt:

1 omena, 1 banaani, 160 g kaurahiutaleita (kuivapaino), 100 g riisikakkuja, kasa pinaattia, toinen kasa parsakaalia, 1 tonnikalapurkki, 60 g Mannisen hydroIso (makuna banaani), 200 g lihaa, 1 kananmuna, 2 kananmunan valkuaista, 15g oliiviöljyä, 20 g Mania, monta kuppia kahvia, 0,5 l vihreää teetä, 10 kpl pillereitä (vitamiineja :D), epämääräinen määrä tomaatteja, toinen vastaava yksikkö kurkkua, vettä 3l.

Kaloreita kertyy noin 2300 ja järjestys ei toki kaikessa mahdottomuudessaan ole tämä! Tästä johtuen juon tai syön lähes taukoamatta. Elopainoa olen onnistunut keräämään näillä safkoilla 54 kg.

Pisan kalteva torni
Pisan kalteva torni

Jos olet ihan tavallinen kuolevainen ja haluat pudottaa painoa, suosittelen lämpimästi maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota. En siksi, että suosittelisin painonpudottajia etsimään itsestään olemattomia ruoka-aineallergioita. Vaan siksi, että silloin monet herkut jäävät tällä ruokavaliolla syömättä 🙂 Jäätelö, majoneesi, jugurtit, leivät, pastat ja muut pommit jäävät kaupan hyllyyn. Esim. ravintolassa ruokailu onnistuu hyvin, mutta siellä tulee tehtyä väkisinkin ”fiksumpia” valintoja, jos noudatat vain näitä kahta periaatetta. Nyt sitten en halua sanoa, että leipä, pasta tai peruna olisivat pahasta ja karppaamaan en suosittele ketään. Gluteeniton ei tarkoita hiilaritonta!

Huvittava ajatus on se, että syön yhden kilon puuro paketteja noin 5 kpl joka kuukausi. Kyllä, terveellinen ruoka on kallista. Yksi paketti kustantaa vähän yli euron, toki itse syön luomua, mutta hei! Ei alle 15€/kk ole paha! Nyt varmasti joku tarkka huomaa, että gluteeniton kaurapuuro on huomattavasti arvokkaampaa, kuin laskemani alle 3€/1 kg. Totta, mutta minulla ei ole keliakiaa. Ei siis haittaa, jos samalla tuotantolinjalla on käsitelty myös muita viljoja, joista on voinut siirtyä pieniä määriä gluteenia lopulta myös minunkin lautaselleni. Periaatteet ja opiskelijan lompakko 🙂 Toisaalta lähipitserian yksityisyrittäjä tarjoaa laadukasta ravintoa hintaan 5 €, kaupan päälle ilmainen uimarengas vyötärön ympärille. Kätevää! Ehkä itsekin joudun pohtimaan näitä ruoka asioita uudelleen. Olen nimittäin tolkuttoman huono uimaan :’D Ihanaa viikonloppua!!!

FitFashion

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta